Tablet Tetracycline

Analog

Biosintesis Tetracycline ing wangun dosis beda (tablet, ointment ) digawe dening manufaktur beda. Ora ana sinonim.

Rega

91 р. Rata-rata rega online * 91 p.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

Tetracycline minangka antibiotik sing umum lan terjangkau kanthi spektrum aktivitas sing akeh. Organisasi Kesehatan Dunia, tamba kasebut kalebu ing dhaptar obat sing penting.

Indikasi sing digunakake

Biokimia Panganggone tetracycline efektif ing kasus janjian kasebut ing penyakit infèksi sing disebabake dening mikroorganisme sensitif tetrasiklin. Dadi, indikasi kanggo nggunakake tablet yaiku:

  • Infeksi pernapasan lan pneumonia disebabake Klebsiella spp., Mycoplasma pneumoniae lan influenzae Haemophilus;
  • infeksi jaringan alus lan kulit;
  • actinomycosis;
  • kolera;
  • anthrax;
  • rickettsiosis vesicular;
  • bartonellosis;
  • gonorrhea ora rumit;
  • typhus lan relapsing demam;
  • kelenjar limfogranuloma;
  • wewelak;
  • tularemia;
  • infèksi bakteri organ urin;
  • brucellosis;
  • necrotizing gingivostomatitis;
  • chlamydia;
  • amebiasis usus;
  • chancroid;
  • psittacosis;
  • inguinal granuloma;
  • listeriosis;
  • Rocky Mountain mriyang;
  • sifilis;
  • yaws.

Dosis lan Administrasi

Borschagovsky HFZ Obat kasebut kudu dijupuk kanthi lisan, dosis kasebut ditemtokake dening umur pasien.

Dewasa, minangka aturan, dianjurake kanggo njupuk obat kaping 4 dina, kanthi dosis siji 250-500 mg.

Ing perawatan bocah sing umur luwih saka 8 taun, 2 varian saka tamba diwenehake:

  • saben 6 jam kanggo 6,25-12,5 mg saben 1 kg bobot awak saka bocah;
  • saben 12 jam kanggo 12,5-25 mg saben 1 kg bobot awak.

Sabanjure perawatan ing pirang-pirang kasus yaiku 5-7 dina.

Diagnosis lan kondisi pasien minangka basis kanggo nemtokake dening dokter dosis sing tepat lan durasi therapy.

Contraindications

Obat iki ora bisa diterbitake kanggo wanita ngandhut lan nyusoni, uga bocah-bocah ing umur wolung taun. Kajaba iku, tetracycline wis kontraindikasi ing wong sing nandhang sangsara:

  • mycosis;
  • ati gagal;
  • leukopenia;
  • hypersensitivity kanggo komponen tablet.

Ati-ati lan ngawasi dhokter mbutuhake panggunaan tamba dening pasien kanthi fungsi ati sing ora bisa diatasi.

Gunakake nalika meteng lan lactation

tetraciclin Ana bukti yen tetracycline bisa nembus plasenta lan nglumpukake kuncupe untu lan balunge anak sing durung bayi, nyebabake dheweke bisa demineralize. Iki bisa nyebabake pathologi abot ing perkembangan jaringan tulang. Mulane tamba kasebut contraindicated sajrone meteng.

Yen ana sing perlu njupuk tetracycline sajrone laktasi, nyusoni kudu kudu mandheg. Penetrating susu, tamba bisa nyebabake bocah:

  • cacat perkembangan untu lan balung;
  • photosensitization;
  • oral candidiasis lan vagina.

Efek sisih

Ing sawetara kasus, panggunaan tetracycline bisa diiringi efek samping:

  • ing bagéan saka sistem saraf pusat: sirah lan pusing;
  • ing bagian sistem pencernaan: muntahake lan mual, konstipasi, nyeri abdomen, owah-owahan lidah, anorexia, esophagitis, glossitis, ningkatake konsentrasi nitrogen lan bilirubin sisa, aktivitas transaminase hepatic, alkali fosfatase;
  • saka sistem hematopoietik: trombositopenia, neutropenia, anemia hemolitik;
  • reaksi dermatologis ing wangun photosensitization;
  • Reaksi alergi: gatal lan kulit akeh, angioedema, eosinofilia;
  • efek sing disebabake tumindak chemotherapeutic saka obat: dysbiosis usus, vulvovaginitis candidal lan stomatitis candidal;
  • Defisiensi vitamin kelompok B.

Interaksi narkoba

Penyerapan tetrasiklin saka saluran gastrointestinal bisa ngurangi:

  • uyah kalsium, wesi, magnesium;
  • antacids;
  • colestyramine.

Tetracycline, kanthi ngganti efektifitas kontrasepsi oral lan obat antibakteri.

Delengen yen asupan simultaneous saka tamba karo vitamin A nambah kemungkinan hipertensi intracranial.

Instruksi khusus

tetraciklin Terapi jangka panjang kanthi tetracycline mbutuhake ngawasi ati, ginjal, lan organ pembentuk getih.

Ing proses nggunakake obat dianjurake kanggo nggunakake ragi ing brewer, vitamins B lan K.

Jroning tetracycline kanggo anak-anak nalika periode pertumbuhan lan perkembangan untu bisa nyebabake owah-owahan sing ora bisa ditrapake ing warna untu untu.

Tablet ora bisa digunakake kanthi bebarengan karo produk susu, amarga ngurangi penyerapan antibiotik.

Komposisi lan farmakokinetik

Siji tablet ngemot 100 mg saka zat aktif - tetracycline.

Sawise njupuk obat, 60-80% saka dosis diserep saka saluran gastrointestinal. Tetracycline kanthi cepet disedhiyakake karo getih kanggo paling organ lan jaringan awak. Punika ditampilake ing wangun sing ora diganti karo feces lan cipratan.

Liyane

Saiki wis ana liwat counter. Umur urip 3 taun. Simpen ing panggonan sing garing ing suhu ora luwih saka 25 ° C.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Aku elinga nalika umur 10-11 taun, aku ngalami pneumonia. Dokter diwènèhaké, ing antarané tetracycline. Kathah wekdal sampun liwati, lan pil ingkang langkung murah saiki bisa ditemokake ing meh saben farmasi. Ing ngarep, Tetracycline tansah kasedhiya, yen tiba-tiba wong duwe infeksi serius, dheweke tansah mbantu metu. Mesthi, iki antibiotik lan sampeyan ora pengin nggunakake tanpa perlu. Pavel, Moskow

Aku ora seneng nggunakake antibiotik sing kerep, nanging kadhangkala ora bisa dilakoni tanpa. Tetracycline yaiku salah sijine obat murah ing babagan iki, nanging banget efektif, paling ora kanggo aku. Aku njupuk pil nalika exacerbation saka inflammation kronis saka appendages. Mesthi, aku ora nyingkiri penyakit kasebut, nanging aku bisa entuk peningkatan sing penting. Aku njupuk 2 tablet 4 kali dina seminggu, sak wektu iki kondhisi saya tambah apik, lan nyuda sandi nyuda. Rimma, region Rostov

Saperangan taun kepungkur, aku kepencut dening infeksi usus. Kondisi iki elek, aku kudu janji karo dokter. Dokter diwajibake ngombe tetrasiklin 2 tablet 3 kali dina. Aku felt dandan penting ing dina sabanjuré, nanging aku terus njupuk obat kanggo babagan 5 dina, nganti Recovery. Aku seneng karo tamba, lan rega banget nyenengake kabeh. Yaroslav, Saratov

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.