Traumatizing moles and warts is serious

Sengaja traumatizing saka nevi mengkono ing saben dina: padha sing disambungake nganggo sandhangan, perhiasan, lan carelessly scratching. Apa sing kudu dilakoni, lan yen ana sambungan moles sing rusak karo kedadeyan melanoma?

Carane tumindak sajrone bundhas?

girl traumatized mole Ing kahanan nalika sembarang tatu ing kulit kasebut cilaka, perlu njupuk langkah kanggo nyegah komplikasi. Kaping pisanan, perlu kanggo ngobati tatu kanthi antiseptik: alkohol, hidrogen peroksida, chlorhexidine, lan aplikasi bandage steril (utawa lem nganggo plester).

Senadyan cedera suntingan, ahli menehi saran supaya dhokter nemtokake ora ana sel kanker ing mol.

Yen tatanan rampung dibungkus, sampeyan kudu mbungkus nganggo serbet sing dilebur ing saline lan nyedhiyakake kanggo dokter kanggo tes laboratorium.

Yen mung sel jinak sing ditemokake, dermatolog uga menehi saran supaya mbusak nevus supaya ora bisa cilaka maneh. Prosedur sing padha dianjurake kanggo formasi cembung lan sing ana ing panggonan sing ora nyaman (ing endi dhuwit ditindhes utawa digunakake diterapake).

Sampeyan ora bisa nyisihake utawa ngaplikasi resep-resep rakyat supaya bisa nyingkirake moles - konsekwènsi bisa ditemokake.

Yen tatanan entheng kabeh, nanging panggonan sing nyebabake rasa ora nyenengake lan ana risiko ciloko, luwih becik hubungi dermatolog sadurunge, nglakoni analisis laboratorium sing perlu lan nyopot tanpa nunggu kahanan sing mbebayani.

Kena konsekwensi

Sebagéyan sing paling nyenengaké yaiku tanda tilar bocah sing gedhe lan convex sing paling mbebayani, sing paling larang amarga ora estetika lan rasa ora nyaman. Nanging formasi kasebut ora tansah nevi ing alam, paling kerep iki manifestasi HPV (papilloma) utawa warts.

Dokter bisa nemtokake jinis pendidikan ing basis analisis laboratorium, anamnesis sing dikumpulake lan pemeriksaan visual.

Paling asring, rawan kanggo transformasi dadi tumor ganas:

birthmark ing sawit

  • moles gadhah wujud datar;
  • pembentukan ing permukaan telapak tangan, tlapak sikil, pinggiran pundak lan pinggul;
  • nevi, sing saya tatu (digoreng karo kuku, apik karo pisau cukur utawa sandhangan kanggo sandhangan);
  • kanthi cepet nambah lan moles gatal;
  • formasi sing dikubengi karo kulit halus;
  • nevi, ngganti werna, bentuke lan nduweni efek glossy ing permukaan.

Ana klompok risiko ing ngendi wong kanthi fitur kasebut tiba:

  • kulit pucet;
  • manggen ing papan kanthi iklim sing anget;
  • remaja lan wong tuwa;
  • individu karo kerentanan genetik kanggo kanker.

Nalika owah-owahan sing padha dideteksi ing kulit, luwih becik hubungi spesialis ing antarané kanggo nemtokake manawa ora ana sel kanker utawa kanggo ndeteksi melanoma ing tahap awal. Kanthi masalah kasebut, padha menyang dermatolog, oncologist utawa ahli bedah kanggo pitutur.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.