Tipe reaksi alergi

Pengobatan saka samubarang tipe reaksi alergi bisa diandharake karo identifikasi alergen lan prophylactic sing ngurangi beban histamin.

Urtikaria

Reaksi alergi jenis iki ing wong diwasa , lan utamane ing bocah-bocah , katon sawise alergen wis entuk awak bebarengan karo panganan, obat-obatan utawa cokotan serangga lan alergen liyane.

Ing perawatan urtikaria digunakake antihistamin saka generasi kaping pindho lan kaping telu , ora duwe efek sedative, diwenehake dening dokter sawise diagnosa. Nalika urticaria perlu ngetutake diet hypo-allergenic :

Dianjurake Kasebut
Cottage keju, yoghurt, kefir, susu asem lan produk susu liyane, susu bisa dikonsumsi mung yen ditampa apik. Susu lan Telur, Ikan lan Seafood
Woh (kajaba stroberi lan jeruk) Jeruk ireng lan woh wohan beri
Sayuran digodhog lan diresiki Kaleng makanan kaleng
Pasta lan serealia saka serealia Kacang
Masak daging, luwih daging sapi utawa daging sapi Produk daging: sausages, sausages lan daging garang

Meat broths

Roti, luwih apik gandum utawa bran Pickles lan rempah-rempah
Compote saka woh-woh garing lan teh Ombenan arang, kopi lan coklat, minuman beralkohol
Lemak sayur Masakan goreng lan lemak

Sampeyan kudu ngetrapake diet sanajan ing kasus nalika penyebab urtikaria ora diidentifikasi utawa nalika reaksi alergi ora ana hubungane karo nutrisi, amarga entri histamin menyang getih kudu diminimalisir.

Edema Quincke, edema tenggorokan alergi lan kejutan anafilaksis

Edema Quincke , uga urtikaria, nuduhake manifestasi kulit reaksi alergi lan ditondoi kanthi munculé edema kulit, membran mukosa utawa tissue subkutan. Eyelids, pipi, lambé lan lidah, lan kelamin sing kerep kena pengaruh.

Edema diiringi kobongan lan ketegangan saka jaringan kasebut. Manifestasi klinis saka angioedema terus tambah sawetara menit lan bisa bertahan nganti pirang-pirang jam utawa dina.

Yen ana sing membengkak ing membran lan mucous saka rongga lisan, perlu menehi pertolongan pertama lan nelpon ambulans. Wiwit edema laring gejala bisa nimbulaké gagal respirasi akut. Sawise pratandha pisanan edema muncul:

  1. Ngilangi efek saka alergen.
  2. Sijine kompres kadhemen ing wilayah sing kena.
  3. Kanggo mbusak allergen, njupuk polysorb utawa karbon aktif , ngetutake dosis umur kanggo bocah-bocah (kanggo bocah-bocah ing umur 3 taun - iki ana 5 tablet karbon aktif sing digabungake ing salah sawijining gelas banyu).
  4. Nglebokna tamba antihistamin sajrone ilat, (kanggo wong diwasa - tablet suprastin , zodac utawa zyrtek , kanggo anak - phenistil , luwih saka rong taun - 2,5 ml claritin , saka 2 nganti 3 taun - 0.005 mg phencarol ).
  5. Kanthi asor mucosa hidung, perlu nggunakake tetes rhinonorm utawa naphthyzine.

Edema alergi muncul lan berkembang kanthi cepet, kanthi asil sing, ing wektu sing cendhak, saluran udara bisa ngetengahake lan malah tumpang tindih. Reaksi iki minangka ciri saka alergi, nanging sing paling kerep ditemokake nalika iku sensitif marang panganan utawa obat farmakologis.

Edema alergi paling mbebayani kanggo bocah cilik amarga sempit saka saluran pernapasane.

Penting! Pasien perlu nelpon ambulans lan menehi pertolongan sepisanan, kaya tumindak sajrone perkembangan edema Quincke.

Shock anaphylactic iku abot, ngancamake urip, kondisi patologis sing dikembangake nalika kontak karo alergen. Reaksi kasebut nyebar kanthi cepet, ing sawetara detik utawa menit lan diiringi:

  • depresi kesadaran;
  • gangguan;
  • nyebabake tekanan darah mudhun sing cetha;
  • urination ora klebu.

Sampeyan kudu langsung nelpon ambulans lan nyedhiyakake sepindah kanggo pasien . Kanthi prasyarat sing sithik kanggo pangembangan kejutan anaphilactic, perlu sadurunge tekane dokter:

  • kanggo ngilangi asupan luwih saka alergen ing awak, yen nyebabake kejut kasebut minangka gigitan serangga, tegese kudu nglebetake tourni pucuk ndhuwur ing situs kasebut, supaya aplikasi es bisa ngurangi alergen ing aliran getih;
  • menehi korban kanggo njupuk antihistamin;
  • luwih becik nglebokake wong ing punggung lan ngiringake sirah ing sisih dheweke kanggo nyegah asphyxiation sing disebabake aspirasi muntah utawa resesi basa;
  • kudu njaga aliran oksigen lan ngeculake dodo, gulu lan weteng;
  • yen wong ngerti kecenderungan kanggo alergi utawa sadurunge duwe kejutan anaphylactic, banjur kudu tansah nindakake adrenalin suntik.

Sabanjure, sampeyan kudu ngenteni perawatan medis profesional.

Sayange, kemampuan kanggo prédhiksi perkembangan kejut anaphilactic ora ana, nanging yen ana reaksi alergi marang faktor apa wae, perlu kanggo nyegah kontak karo alergen iki. Lan wong sing nandhang shock anafilaksis, sampeyan kudu duwe kertu kanthi indikasi alergen.

Allergic lan Atopic Dermatitis

Penyakit kulit kronis saka alam alergen, ana ing wong sing predisposisi genetik nalika kena pengaruh faktor lingkungan.

Diwiwiti kanthi wiwitan, manifestasi utamane ing wangun exudative - diathesis catarrhal. Ing bocah cilik lan ing populasi diwasa manifests dhewe ing wangun dermatitis atopik, eksim.

Penting! Komplikasi dermatitis atopik uga minangka proses alergi: asma, konjungtivitis lan sinusitis.

Kabeh terapi ditujukan kanggo ngurangi manifestasi lan exacerbations saka penyakit. Cenderung kanggo dermatitis lan variétas tetep karo sabar kanggo urip, nanging mungkin lan perlu kanggo ngatasi remisi stabil kanggo nyegah komplikasi.

Ing wektu antarane exacerbations, pasien perlu bener care kanggo kulit. Kanggo nourish lan moisturize karo hypoallergenic liya. Sabun, deterjen laundry tanpa wewangen lan aditif. Sandhangan alam, tanpa tambahan sintetis.

Rhinitis alergi

drawing saka sabab saka rhinitis alergi Reaksi alergi iki dipérang dadi rhinitis mangsan lan taun.

Rhinitis utawa pollinosis mangsan nyebabake alergen sing katon ing wektu tartamtu taun, kayata poplar fluff, pollen, lan zat liyane.

Manifestasi sing paling jelas saka rhinitis musiman yaiku ciri-ciri penderita alergi sing umur 20 nganti 40 taun.

Rinitis taun-taun nyebabake alergen saben dina, kayata bledug lan mikro-mites, asap rokok lan epidermis kéwan domestik , mikroorganisme lan zat liya.

Tactics of treatment dikurangi kanggo aktivitas iki:

  • Resepsi saka antiallergic lan antihistamin preparat .
  • Nggunakake sistem kahanan udara modern, dilengkapi saringan pembersih, ngisolasi kamar saka iritan. Uga nggunakake tutup protèktif khusus ing njaba.
  • Nglakoni immunotherapy spesifik (SIT-therapy) . Inti saka metode iki yaiku introduksi menyang awak allergens ing dosis cilik kanggo ngrangsang produksi antibodi, sing ngidini kanggo ngurangi utawa ngilangi manifestasi rhinitis alergi.

Komplikasi ngobati rhinitis ing taun iku nyatane yen nggunakake terus-terusan tetes saka kerusakan selesma umum ing mukosa hidung.

Batuk alergi lan asma bronkial

asma inhaler Batuk alergi muncul tiba-tiba sawise kontak karo irritant lan ditondoi kanthi dawane (luwih saka 3 minggu) lan ora ana gejala sing kadhemen.

Batuk alergi uga amarga:

  • rhinitis alergi;
  • bronchitis obstruktif (asma);
  • pollinosis;
  • tracheitis alergi;
  • bronchial asthma .

Batuk alergi bisa nyebabake serangan kejut. Supaya bisa ngatasi watuk:

  • nyedhiyakake sabar kanthi hawa seger;
  • njupuk antihistamin;
  • Kanggo ngilangi partikel saka alergen ing membran lendhut, sampeyan kudu mbilas tenggorokan lan mbilas irung kanthi larutan uyah meja.

Yen, sawise kabeh langkah ing ndhuwur, relief ora teka, nelpon ambulans.

Perawatan babagan alergi batir wiwit kanthi "rumah hypoallergenic". Arah kaping episodik utawa administrasi obat antihistaminik sing diwenehake dening alergist, uga bronkodilator lan obat expectorant. Lan pungkasan nanging ora paling, desensitization.

Ing kasus bronchial asthma, alergi sing disebabake dening inhalasi minangka penyebab utama serangan asma, nanging ing kasus sing jarang, reaksi kasebut uga dumadi ing alergi pangan. Kita ngomong babagan reaksi alergi salib, umpamane, serbuk birch lan apel. Serangan bisa diwiwiti yen asma karo alergi kanggo polen mangan apel.

Pengobatan punika minangka:

  • bronkodilator inhaled sing short-acting sing ditugasake kanggo ngredhakaké seizures;
  • minangka obat anti-inflammatory, derivatif asam kromoglik sing digunakake, uga glukokortikosteroid dihirup;
  • kanthi asma moderat lan abot, bronkodilator sing urip kanthi long-acting diwenehake;
  • kanggo asma sing abot banget, kortikosteroid diwenehake kanggo ingestion;
  • antihistamin;
  • kanggo varian batuk asma, obat antagonis reseptor leukotriene.

Komponen paling penting kanggo panandhang asma yaiku terapi SIT (terapi khusus kanggo alergen).

Bronchitis alergi lan tracheitis

sirup ing sendok Bronchitis alergi lan tracheitis bisa disebabake dening alergi rumah tangga, uga alergen virus lan bakteri, kalebu staphylococcus patogen.

Paling asring, jenis reaksi alergi kasebut nyedhaki anak.

Loro-lorone penyakit bisa digabung karo siji liyane, nanging, asring manifestasi alergi ambegan.

Manifestasi utama saka jinis alergi ambegan iki yaiku batuk obsesif paroxysmal, paling akeh sing kedadeyan ing wayah wengi.

Iki ditondoi kanthi cara sing dawa lan obsesif kanthi exacerbations sing kerep. Dadi, perawatan kudu long-term, sistematis, kompleks lan individu, kalebu:

  • njupuk antihistamin;
  • Prosedur physiotherapeutic, contone, ultraviolet baths, hardening, latihan terapeutik;
  • desensitization tartamtu.

Pneumonia alergi

Kanggo pneumonia alergi sing paling akeh yaiku penyakit panyakit. Iki berkembang sakwise nglebetake stimulus menyang awak. Debu organik utawa agen farmakologis bisa muter peran alergen.

Ana telung jinis penyakit:

  • Pedhes Gejala kasebut kedadeyan sawise 5-10 jam sawise kontak karo alergen lan padha karo manifestasi flu. Nanging, sawise rong utawa telung dina dheweke ilang.
  • Subacute. Iki nduweni dalan sing didelikake kanthi manifestasi gejala umum kanggo penyakit paru-paru: sesak ambegan lan batuk. Wangun iki luwih mbebayani kanggo wong saka pneumonia alergi akut, minangka wong bisa terus kontak karo allergen, tanpa bisa ngetes kanthi becik babagan kondisi kesehatan lan kontak alergis.
  • Nemen . Punika ditondoi kanthi ora ana gejala lan minangka akibat saka wangun pneumonia akut utawa subakute sing ora didiagnosis ing wektu lan ora dianggep.

Awit panyebab utama pneumonia alergi yaiku kahanan kerja sing mbebayani, penting banget kanggo ngilangi kontak karo alergen. Yen kita ngomong babagan etiologi tamba, sampeyan kudu mbatalake tamba sing nyebabake reaksi kasebut. Administrasi sing diulangi bisa nyebabake kejut anafilaksis.

Ing wangun akut perawatan obat ora dileksanakake, sampeyan mung kudu ngilangi faktor sing mbebayani. Kanggo perawatan saka subakute lan cara sing kronis, kuwi ora cukup. Dokter biasane nulisake kortikosteroid, kayata kortisol utawa analog.

Allergic Conjunctivitis

conjunctivitis Konjungtivitis alergi yaiku inflammation saka conjunctiva saka mripat sing mitoni gatal, dadi gedhe lan nyuwek. Iku berkembang langsung sawise kontak karo alergen.

Perawatan penyakit kasebut dilakoni sacara komprehensif lan kalebu:

  • njupuk antihistamin saka generasi kaping pindho lan kaping telu karo sawetara (pirang-pirang wulan) kursus;
  • nggunakake antihistamin topikal sing asale saka turunan asam kromoglikik ing bentuk tetes mata;
  • Preparasi kortikosteroid topikal berupa salep mata dan tetes.

Wong, alergi serbuk sari, supaya ora kena kontak karo alergen sing disaranake minangka langkah radikal, minangka pindah menyang zona iklim sajrone periode tetanduran sing nyebabake pangembangan reaksi kasebut.

Urtikaria

Urtikaria (urtikaria utawa demam urtikaria) dianggep minangka salah sawijining reaksi alergi paling umum. Miturut sawetara data, gejala penyakit demam sing nyebabake akut sing dialami sethithik saklawasé ing umur kanthi luwih saka sapertane populasi donya. Penyakit iki ditondoi kanthi cepet kanthi cepet - lepuh gatal sing inflamed wiwit katon ing awak.

Maca ...
Care darurat kanggo kejut anaphylactic

Shock anafilaksis yaiku reaksi alergi akut sing mbutuhake perawatan medis darurat. Kacepetan pangembangan reaksi alergi bisa saka sawetara detik nganti 4-5 jam sawise kontak karo alergen. Ing pembentukan kejutan, jumlah lan kualitas zat lan cara ngetik awak ora main peran. Malah karo microdoses, anafilaksis bisa berkembang.

Maca ...
Edan Quincke, langkah pertolongan pertama
bengkak ing gulu

Angioedema utawa angioedema - manifestasi saka reaksi alergi, ditulis ing edema jaringan subkutan, membran lan epidermis. Ana minangka asil kontak langsung karo pemicu. Paling asring, bagian pasuryan, kuping, lidah, perangan awak, lan kelamin kena pengaruh. Nandhang penyakit kasebut yaiku urticaria - mandhiri lara gatal ing macem-macem bagian awak. Ing kasus nyebar edema menyang meninges, gejala sistem saraf pusat - serangan epileptiform, aphasia. Tambah ing ukuran membran mucous saka sistem pernapasan iku mbebayani kanggo kesehatan lan bisa nyebabake lemes.

Maca ...
Bantuan sepindah kanggo pembengkakan alergi saka tenggorokan
wong terus menyang tenggorokan abang

Pambengkisi alergi saka tenggorokan utawa laryngism yaiku kontraksi ambegan geger otot saka laring sing disebabake dening alergen ing awak. Edema nimbulaké penutupan parsial utawa lengkap saka glottis, kanthi asil sing ora bisa ditahan kanthi normal. Yen wektu ora menehi bantuan kesehatan, pasien bisa mati amarga lemut. Nemtokke aturan pencegahan, lan ora kalebu kontak karo alergen, bakal mbantu supaya eksaserbasi laring alergi lan edema laring lendir.

Maca ...
Allergic Conjunctivitis
rencana mata sing resik

Konjungtivitis alergi yaiku inflamasi saka amplop ing mripat (conjunctiva) sing disebabake dening reaksi atipikal sistem kekebalan tubuh dadi alergen. Kekhasan saka konjungtivitis alergi ditemtokake dening keterlibatan ing proses inflamasi saka rong mata ing wektu sing padha, nalika luka-luka sing disebabake dening alasan liya sing dilokalisasi ing wiwitan mung siji. Ing kasus sing langka, alergen nyebabake reaksi ing tangan siji.

Maca ...
Kabeh babagan bronchitis alergi
batine cah wadon

Reaksi alergi awak nyebar kanthi cara sing beda-beda. Gejala sing paling umum yaiku ruam kulit, nanging ana tandha-tandha sing ora katon nanging luwih mbebayani saka respon atipikal sistem imun. Ing bagean saka sistem pernapasan, bronchitis alergi bisa dadi masalah kesehatan sing serius.

Maca ...
Asma alergi
cah wadon iku ngalang-alangi

Ana sawetara klasifikasi asma saka alergi, sing ditemtokake dening panyebab saka perkembangan penyakit lan bentuk gejala sing abot. Penyakit gejala penyakit iki ditujokake kanggo mbusak gejala penyakit kasebut. Obat saka orientasi iki ngilangake serangan, nggowo pengaruh otot-otot polos saka bronkial. Pasien kudu ngerti yen luwih becik kanggo nyegah pangembangan serangan, rampungake mbusak kontak karo alergen, tinimbang ngilangi konsekuensi.

Maca ...