Yarrow

Rega

SK-Medifarm , 50 р. Rata-rata rega online * , 50 p.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

Yarrow Yarrow minangka tetanduran obat sing kasebar ing kulawarga Aster (Asteraceae), utawa Asteraceae (Compositae). Perennial rhizomatous khas ditemokake nang endi wae, kajaba wilayah lor lan wilayah gurun arid.

Tanduran sing werna abu-abu-ijo kanthi dhuwur nganti 80 cm nduweni ambu sing kuat banget sing katon nalika nyedaki utawa nyuwek-nyuwek stem grassy pubescent. Daun diwutukake pinnately cut.

Saben kelompok inflorescence putih-dikumpulake ing piring rata. Bunga-bunga Yarrow, gumantung saka wilayah pertumbuhan, saka Mei nganti September. Propagated by thick, creeping rhizomes or numerous small seeds. Amarga reproducibility dhuwur, kanthi gampang nggambarake jinis tetanduran meadow liyane.

Panen lan pangatusan bahan mentahan

Koleksi bahan baku obat sing diprodhuksi sajroning periode ngembang. Sisih ndhuwur godhong tanduran iki dipanen karo inflorescences utawa mung inflorescences. Shoots (nganti 15 cm) lan tameng (saka 2-3 cm saka gagang) sing dicithak utawa dibungkus nganggo shears, sickle utawa scythe.

Bahan baku sing dikumpulake ngetokake lapisan sing tipis ing ngisor atine lan kanthi periodik. Umume suket yarrow garing sing mambu bokong sing aneh.

Karakteristik farmakologis

Krasnogorskleksredstva Bahan mentahan sayur-sayuran sing ditemokake kanthi bener ngemot senyawa aktif biologis, minyak pati, flavonoid, alkaloid, makro lan mikro.

Herb Yarrow minangka agen pharmacological khas saka tanduran asal, kanthi anti-inflamasi, hemostatic, antispasmodic, bactericidal, penyembuhan luka, choleretic, stimulating appetite lan, ing sisih, tumindak hypotensive.

Digunakna ing obat resmi, tradisional lan tradisional ing wangun murni lan minangka bagéan saka biaya komplèks kanggo panggunaan ruangan lan njero ruangan.

Mekanisme hemostatic (hemostatic) aksi herbal yarrow didhasarake ing kemampuan kompleks zat aktif biologis kanggo ngaktifake fibrin lan nyegah pembentukan gumpalan getih.

Indikasi

Tandha-tandha kanggo nggunakake ramuan yarrow (herba Millefolii) minangka negara ing ngisor iki:

  • ora bisa ditemokake ing manca lan getihen.
  • pendarahan hemorrhoidal;
  • indigestion lan dyskinesia saluran biliary;
  • perdarahan perut;
  • dermatosis saka macem-macem etiologi.

Medicinal properties

Herbal Yarrow wis diucapake hemostatic, penyembuhan luka, anti-inflamasi, diuretik, anticonvulsant lan analgesik. Minangka monokomponen lan minangka bagéan saka biaya kompleks digunakake kanggo ngormalisasi metabolisme.

Bahan baku farmasi minangka basis kanggo preparation decoctions, infusions utawa extracts.

Dosis lan administrasi

Kemasan Kesehatan Infus herbal mentah yarrow (Infusum herbae Millefolii) wis disiapake kaya mangkene:

2 sendok teh bahan mentahan (kira-kira 15 g) diwutahake menyang wadhah lapisan untu sing enak lan diwutahake kanthi gelas banyu panas (200 ml). Sing ditutupi tutup lan dilebokake ing bak banyu kanggo nggodhok nganti 15 menit. Ing infus digawe adhem ing suhu kamar paling sethithik 45 menit, banjur disaring, kanthi ati-ati nyuwèk bahan baku sing isih ana. Volume sing diasilake digawa menyang 200 ml kanthi banyu sing disuguh. Produk rampung kudu disimpen ing panggonan sing adhem ora luwih saka 48 jam.

Dianjurkeun dosis: saka 1/3 kanggo setengah kaca saka infus anget 2-3 kaping dina setengah jam sadurunge dhaharan. Sadurunge nggunakake, infus dianjurake kanggo goyangake.

Ekstrak cair yarrow (Extractum Millefolii fluidum) njupuk 40-50 tetes 3 kali dina

Sampeyan uga bisa nggunakake jus yarrow, sing dipanen saka suket kembang tetanduran. Njupuk saka 1 sendhuh teh 1/3 cup 3 kaping dina sadurunge mangan.

Contraindications

Sanajan nyatanipun bilih agen farmakologi asal tanduran ngandhut dosis rendah zat aktif tinimbang preparasi tablet, piyambakipun ugi gadhah contraindications kangge dipunginaaken.

Yarrow suket ora kena dijupuk dening wong kanthi tendensi kanggo ningkatake trombosis (kanthi tambah clotting getih). Nampa yarrow nalika meteng wis kontraindikasi. Ati-ati karo bocah-bocah ing umur 12 taun.

Efek sisih

Reaksi alergi (dermatitis) dituduhake minangka efek samping saka obatan. Panganggone infusions herbal bisa wae nyebabake pusing lan sirah saka werna-werna intensitas.

Kondisi panyimpenan

1k-listnik-2 Sayuran mentahan sayur-sayuran dianjurake supaya disimpen ing panggonan sing peteng garing. Infus atau decoction sing diseduh kudu disimpen ing suhu kurang saka 48 jam, lan ora bisa diakses dening bocah-bocah.

Urip rak

Gumantung ing kondisi panyimpenan, umur simpenan dumadi saka 2 nganti 3 taun. Sampeyan ora bisa digunakake sawisé tanggal kadalu warso.

Istilah dodolan farmasi

Herb Yarrow lan turunané kasedhiya tanpa resep.

Aplikasi ing wilayah liyane

Amarga anané lengo penting ing tetanduran lan kembang, yarrow dipigunakaké sacara wiyar ing masakan manéka warna negara. Punika utamané digunakake kanggo flavoring omben-omben (tinctures, liqueurs, kvasses) lan produk confectionery, uga bumbu kanggo kursus pisanan lan kaloro.

Kajaba iku, wis duwe sifat insektisida lan asring digunakake ing perang nglawan sawetara potong hama.

Yarrow impurities ing pakan hay nyumbang kanggo digestibility luwih saka terakhir.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Ora ana kabar yen haid bisa nyebabake akeh masalah. Saliyane rasa seneng lan rasa lemes, kandhap uga bisa ditemokake. Gaskets lan tampons dikonsumsi, luwih cepet tinimbang diprodhuksi. Saben wektu 2-3 bungkus bantalan mlayu. Antarane gunung-gunung saran sing ditampa, aku mutusake kanggo milih rekomendasi saka pharmacist menowo - nyoba kanggo ngombe suket yarrow. Mung hasil cepet ora ana sing dijamin. Sawise pirang-pirang sasi njupuk decoction (2-3 cangkir saben dina), saben wulan "paukuman" kurang entheng lan nglarani. Mung negatif - rasa pahit sampurna infus. Jarred candy, sawayah apa-apa. Nanging alat iki mbayar 100. Anonim

Penggusuran musim gugur penyakit saluran pencernaan (kanggo ngrampungake insomnia saka rasa sakit) sing diasilake kanggo FGDS. Asil kasebut minangka esofagitis refluks erosif ing tahap akut. Pil sing dijelasake. Saka wong-wong mau, mungguh, mujur. Lan pain meh padha. Aku ndudhuk informasi ing Internet kanggo gejala yarrow sing padha. Paket diseduh karo banyu sing nggodhok lan mabuk ing wayah awan. Sawise tuwung pisanan langsung luwih gampang. Aku wis ngombe sajrone sasi lan penyakit saya surut. Sampeyan bener kanggo ngombe decoction luwih apik ing kombinasi karo chamomile. Ora dadi pait. Aku nyoba ngombe decoction kanggo neuralgia (sciatic syaraf). Uga rasa nyuda. Aku maca sing bisa nggunakake yarrow lan njaba (ointments, compresses), nanging aku rada njupuk ing, Aku mikir, dadi luwih luwih irit. Panganggo anonim

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.