Mbusak warts ing bocah

bayi warts Kutil bayi minangka penyakit kulit saka etiologi virus sing mbentuk wiji.

Penyebab penyakit kasebut yaiku virus papilloma manungsa. Minangka aturan, padha katon ing tangan, soles lan pasuryan.

Padha bisa ngowahi wangun lan werna, nyebabake rasa nyuda lan nguber yen rusak.

Penyebab kutil ing bocah

Alasan utama sing muncul warts kalebu:

  • kontak karo operator;
  • akses menyang blumbang umum lan udan;
  • game karo dolanan umum.

Akeh warts sing dumadi ing bocah-bocah sing aman. Akeh wong sing nembus tanpa perawatan ing setahun lan setengah sawise katon. Nanging sawetara jinis neoplasma bisa uga dadi ganas.

Perawatan kudu diwenehi mung yen wedhus:

  • nyebabake rasa nyiksa, rasa ora nyaman sacara psikologis lan fisik;
  • ana ing panggonan sing lagi ngalami gesekan, sing nyebabake kerusakan lan nyumbang kanggo panyebaran virus kasebut;
  • ngganti warna;
  • banget nggedhekake.

Nanging sampeyan kudu ngelingi yen sawise perawatan diri bisa uga bekas lan bekas. Lan sadurunge nerusake panyuwunan warts kudu mbedakake.

Diagnostik

Dermatologist melu ing perawatan warts. Diagnosis digawe kanthi cara pamriksaan visual lan metode riset laboratorium:

  • Diagnostik PCR, sing ngidini kanggo nemtokake jinis HPV;
  • Analisis histologis ing sampel kulit ing tumor kasebut.

Bedaake kutil karo penyakit kulit kayata:

  • abang lichen warata;
  • molluscum contagiosum;
  • nevi;
  • tuberkulosis warty;
  • neoplasma liyane etiologi entheng lan malignant.

Perawatan warts ing bocah-bocah karo obat-obatan lan obat-obatan

Ing pharmacy saiki sampeyan bisa tuku akeh alat sing ngijini sampeyan kanggo nyisihake warts ing omah tanpa bantuan tenaga medis.

Akeh obat sing didol tanpa resep dokter, nanging senadyan, konsultasi spesialis dibutuhake sadurunge digunakake.

Kanggo sarana sing ngijini sampeyan nyisihake kutil dhewe, kalebu obat kasebut minangka:

Perezol

ferasol Peresol diprodhuksi ing wangun solusi. Diijini digunakake ing bocah sing luwih lawas tinimbang 7 taun. Obat kasebut ditrapake tumor nganggo tongkat, nalika nggawe manawa ora nganggo kulit sing kuwat lan membran mukus, yen ora ana bedhil.

Yen wortel cilik, cukup kanggo ngisi cairan sekali.

Nalika tumor gedhe diamati, kayata wulun plantar, kudu dilumuri nganti 10 kali. Ing kasus iki, ndemek kelet karo solusi yen sampeyan kudu menehi garing rampung kanggo 4 menit lan mung banjur aplikasi medicine maneh.

Yen lumahing kutil iku mesum, banjur ing salat keratolitik pisanan diterapake, sing ditutupi selophane lan tapered, ninggalake wektu kanggo sawetara wektu. Banjur, wilayah kulit sing rusak dikukus ing banyu panas kanthi tambahan soda lan sabun suwene seperempat jam. Sawise iki, area keratin dipotong kanthi gunting paku banjur solusi Peresol ditrapake.

Wong bisa ngilangi jinis warts, kajaba genital. Neoplasma kayata Ferezol mung kudu mbusak dhokter.

Obat kasebut ora kena dileksanakake ing papan sing akeh banget, ing cangkeme, ing antarane driji, ing lipatan inguinal, sauntara bisa ngobong kulit sehat, amarga kontak karo panggonan sing utuh utawa amarga panyebaran obat kasebut.

Sawise aplikasi, cairan kudu diresiki, ing dina iki, sampeyan ora kudu ngumbah wilayah sing dianggep, ngresiki karo lendhut, pambungkus utawa lem kanthi plester. Uga, ora ana kontak saka Feresol karo kain gawean.

Yen kena mata, mbilas nganggo banyu lan langsung hubungi dokter optik.

Yen kena kulit sehat, obat kasebut kudu diilangi kanthi cepet, disuntak kanthi kekuatan cairan sing ngandung alkohol, sing ora luwih saka 40 derajat lan banjur dicuci nganggo sabun lan banyu.

Yen perlu, perawatan maneh dilakoni seminggu sawise kerak katon.

Yen tamba digunakake kanthi bener, banjur sawise ora ana bekas. Obat iki meh ora nyebabake reaksi sing saleh, kajaba alergi, nanging diamati karo hypersensitivity. Nalika ditrapake ing mripat, bisa uga dadi gedhe lan abuh kulit, sing bisa nyebar dhewe.

Verrukatsid

Verrukacid minangka analog périodena Ferezol. Sampeyan uga disetujoni kanggo nggunakake ing bocah-bocah saka 7 taun. Dheweke nduweni indikasi lan kontraindikasi sing padha kanggo nggunakake Feresol.

Super Cleaner

super resik Super Cleaner mbusak warts amarga isi alkali. Iki uga ditrapake ing titik cacat kulit. Anak-anak diijini dilamar 5 taun.

Ora bisa ditrapake ing pasuryan, ora dianjurake kanggo mbusak warts sing ana ing lipatan kulit.

Solusi iki ditrapake menyang neoplasma nganti dadi ireng. Sawise rampung bakal ilang. Ing wektu sing padha, tinimbang, bakal ana tatu, sing bakal ditundha saperangan minggu, uga bisa ditularake.

Sawise perawatan kasebut, cures tetep ing awak. Kajaba iku, kornea bisa ngobong lan gangguan visual bisa ditindakake.

Salep oxolinic

Oksigen Oxolinic 3% wis diijini digunakake ing bocah-bocah kanggo perawatan warts. Iki ditrapake ing wilayah rusak nganti kaping 3 dina. Duration of therapy bisa beda-beda saka 2 minggu nganti 2 wulan. Sawise nglamar salep, dienggo nutupi kertas lilin.

Obat iki wis kontraindikasi mung ing kasus intoleransi individu. Alah lan sensasi kobong bisa diamati saka reaksi sing saleh.

Panavir gel

Panavir gel wis disetujoni kanggo dienggo ing bocah umur. Punika ditrapake ing wol nganti 5 kali dina. Cara perawatan yaiku 10 dina.

Cryopharma

cryopharma Cryopharma disetujoni kanggo nggunakake bocah-bocah luwih saka 4 taun. Obat iki duwe aplikator khusus, sing trep kanggo aplikasi kasebut ing wabah.

Sawise kontak karo neoplasma, zat aktif membeku menyang lemah.

Sakwise 2 minggu, wtil kasebut kudu ilang, yen ora kedadeyan, mbok menawa, maneh aplikasi obat kasebut. Prodhuk kudu kontak mung kanthi kulit rusak paling sethithik 10 nganti maksimal 40 detik.

Ing kasus sing jarang, bekas bisa tetep sawise digunakake.

Kajaba iku, sampeyan bisa melumake kutil ing bocah-bocah kaping 2 dina karo jus seger saka celandine utawa samubarang mrico karo papak nganti ilang.

Elinga kanthi cepet lan kanthi njamin asil, sampeyan mung bisa mbusak wart saka dokter.

Perawatan warts ing institusi kesehatan

Ing institusi kesehatan kanggo nyingkiri tumor, sampeyan bisa nggunakake:

  • cryotherapy;
  • laser;
  • listrik saiki;
  • fotokimoterapi lokal.

Cryotherapy utawa cryodestruction minangka prosedur invasif sing minimal, sajrone wartane kena pengaruh temperatur sing kurang cepet lan numpes. Sawise nyemprotake nitrogen cair, ana bentuk blister ing situs neoplasma, sing ditutupi karo kulit garing.

Kurang luwih 10 dina. Nalika ngilangi tumor ing bocah cilik lan ing pasuryan, nitrogen cair ora disemprot, nanging dianggo nganggo katun kapas. Prosedur kabeh ing paling pasien ora tahan luwih saka 15 menit.

Kanggo bocah cilik, prosedur iki kerep banget nglarani. Kanggo nyegah nyeri, para dokter nemtokake obatan kanthi basis ibuprofen, contone, Nurofen, Ibuklin. Kajaba iku, sajrone prosedur sampeyan kudu lungguh utawa ngapusi, sing ora saben anak bisa dilakoni.

Electrocoagulation Ngobong metu wart kanthi arus listrik kasebut electrocoagulation. Sajrone prosedur kasebut, kulit sing kena pengaruh dipotong dening electrocautery utawa loop, dipanasake dening arus listrik.

Ing pangaruh kasebut, pambuluh getih disegel, lan iki ngilangake katon getih, nanging catu bisa tetep sawise prosedur. Mulane, cara iki ora dianjurake kanggo perawatan warts kutikel.

Nalika tumor dibusak dening laser, dadi panas banget, amarga asil kasebut bakal ilang, amarga kabeh banyu nguap. Ora ana pendarahan sawise prosedur, arang nalika katon bekas tatu. Operasi kasebut pancen bertahan maksimal 5 menit.

Biasane siji sesi cukup, nanging ing kasus-kasus neoplasma kadhangkala perlu ngalami prosedur kasebut kanthi serep.

Salah siji cara sing disaranake kanggo njabut warts umum ing bocah yaiku photokhemotherapy. Methoxypsoralen dipigunakaké ing neoplasma, lan sawise jam 0.5-1 diobati kanthi radiasi UV gelombang-panjang. Perawatan bisa tahan 2-3 dina.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.