Valaciclovir

Analog

valaciklovir-1

Rega

: 492 р. Rata-rata online rega * : 492 r.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

Valacyclovir tamba kasebut minangka salah sawijining perkembangan virologi modern (obat kasebut ngganti acyclovir sing asale lan analog, kanthi cara akeh ngluwihi). Kanthi bantuan manual iki, sampeyan luwih bisa mangerteni mekanisme tumindak obat kasebut, ngetrapake kabeh sing ana lan njaluk efek maksimal saka panggunaan.

Indikasi

valaciklovir3 Apa tandha-tandha kanggo valacyclovir:

  • herpes lambé ("kadhemen" ing lambé lan ing zona periphery);
  • herpes zoster ;
  • herpes genital ing tataran utama, uga ing gegandhèngan;
  • Nyegah infeksi genital herpes;
  • ngurangi risiko panularan menyang pasangan seksual karo diagnosa herpes genital;
  • Nyegah infeksi cytomegalovirus nalika operasi intrakavitasi (kalebu ing bidang transplantasi, ora kalebu anak saka 12 taun).

Dosis lan administrasi

valaciklovir6 Sadurunge sampeyan nggunakake Valacyclovir, manawa mriksa regimen perawatan karo dokter. Mung spesialis bakal nemtokake dosis sing bener, sing bakal nyegah efek samping, nanging ing wektu sing padha bakal nggawa asil sing dikarepake. Regimen perawatan minangka timeline.

Rekomendasi umum:

  • perawatan kudu diwiwiti nalika gejala infèksi sing kapindho kedadeyan (kira-kira 2 tablet kanggo 1 dina);
  • ing kasus transplantasi organ, valacyclovir tamba kasebut ditindakake sanalika bisa kanggo nyegah pangembangan infeksi herpes;
  • Kanthi kembange herpes genital, wong sing ditemoni kanthi immunocompromi bakal duwe terapi jangka panjang;
  • yen ana herpes asale saka wong pisanan, ora ana antibodi ing awak. Mulane, dosis luwih akeh saka Valacyclovir kasebut dibutuhake;
  • herpes genital berulang wis diobati kanthi dosis sing luwih cilik (manawa perawatan luwih cendhek dibandhingake karo penyakit utama). Efektivitas perawatan tambah yen pengobatan diwiwiti sajrone dina pisanan sawisé gejala pisanan kawujud;
  • kanggo nyegah valacyclovir tamba kudu dikonsumsi suwene lan saben dina.

Ing kasus apa wae, rencana lan dosis sing dipilih dening dhokter kasebut. Kanggo wong sing ngenani fungsi ngenani babagan ginjel - pendekatan khusus.

Contraindications

Valtrex Contraindications include:

  • intoleransi individu saka bahan siji ing komposisi tamba;
  • reaksi alergi marang Valacyclovir dhewe (bahan aktif utama ing preparation);
  • hypersensitivity kanggo perawatan antiviral;
  • Ora bisa ditrapake kanggo nggunakake valaciclovir ing hubungane karo wong sing ditularake HIV sing cacah limfosit CD4 ana ing sangisoré 100 / μl (hepatitis lan konsekuensi negatif liyane sing mungkin);
  • Ubat iki dilarang kanggo perawatan bocah-bocah ing umur 12 taun.

Pregnant lan lactation

Sajrone meteng lan nyusoni, pendekatan khusus kudu diterusake:

  • kanggo nggunakake ibu nalika ngandhut lan lactating ora ana ijin resmi ing Federasi Rusia;
  • ana bukti sing ngidini nggunakake Valacyclovir ing wanita ngandhut kanggo nyegah infeksi bayi. Indikator minangka kahanan sing risiko nginfeksi bocah cukup dhuwur.

Sajrone lactation, valacyclovir banget ora dikarepake (takon dhokter sampeyan). Maca maneh babagan perawatan herpes nalika ngandhut .

Efek sisih

canon Saka efek samping, ing ngisor iki sing paling umum:

  • muntah, mual;
  • nyeri weteng;
  • gangguan ati;
  • pusing, migren;
  • depresi kesadaran, depresi, encephalopathy, psychosis, agresi;
  • tremor, convulsions, mriyang;
  • hallucinations visual lan auditory;
  • gangguan visual;
  • gagal ginjal (kalebu akut), nyeri ing wilayah ginjal;
  • kulit rash, gatal;
  • ing kasus abot - kejutan anafilaksis, koma;
  • bengkak saka pasuryan;
  • infeksi saluran pernafasan, sesak nafas;
  • tachycardia.

Komposisi lan farmakokinetik

valaciklovir4 Valaciclovir tamba kasebut minangka:

  • tablet nganggo cangkang sing kandhel;
  • Bahan aktif utama yaiku L-valyl ether saka acyclovir (absorbability ing usus sawise administrasi 54%);
  • aksi sing luwih dhuwur disedhiyakake dening panahan sing konsentrasi dhuwur ing getih;
  • minangka akibat saka njupuk obat kasebut, réplikasi virus lan sintesis DNA virus diblokir;
  • Virus herpes ora diilangi saka awak sacara permanen, nanging manifestasi cepet ilang (gatal, tingling lan sensasi kobong ing wilayah genital ilang).

Kaluwihan penting saka Valaciclovir ing comparison karo analog sadurungé:

  • tamba ora nyebabake kelainan usus lan dysbiosis;
  • kompatibilitas karo alkohol;
  • sistem endokrin lan sistem kekebalan awak sing ora sehat;
  • ing pirang-pirang kasus, perhatian, kacepetan reaksi lan memori ora kacau;
  • ora ana efek mutagen (ora genotisitas).

Liyane

Studies wis nuduhake yen valacyclovir:

  • ora ngganggu fungsi reproduksi manungsa;
  • ora nyedhiyakake kemampuan kanggo ngandhut ing wong saka jenis kelamin;
  • ora nggawe residu lekukan ing awak;
  • ora mimpin kanggo kebotohan (ora kaya, contone, saka acyclovir).

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Aku wiwit njupuk Valaciclovir amarga kasunyatan sing dadi unbearable kanggo ngatasi rash herpes - kanthi gaya urip sehat, alat kelamin. Aku ora bisa bali kanthi cepet. Miturut dhokter, aku duwe wangun kronis. Mung perawatan jangka panjang mbantu. Skema iki diwenehake dening virologist saka poliklinik. Wis 8 wulan kaya ora ana kambuh, ora gejala sing paling sithik. Asil kasebut cocog. Maxim L., umur 45 taun, sopir

Kabeh urip saya kerep entuk kadhemen - kakebalan kurang. Bubar, herpes wiwit katon ing lambene. Aku tansah ing umum, aku ora butuh rasa ora nyaman. Dokter menehi saran valaciclovir lan mbantu nggawe dosis kasebut. Miturut asil kasebut, gejala-gejala sing ilang, mesthine mimpi ngimpi iki ora bakal kedadeyan maneh. Saka "sisih" aku bakal mangerteni sing cilik cilik ing armpits, nanging bisa ditrima. Lily G., umuré 27 taun, uga dadi pemandu wisata.

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.