Jenis lan panyebab urticaria

cah wadon sing diwarnani Urtikarny rash ing kulit lan membran mukosa bisa dipicu dening faktor njaba lan internal ing ngisor iki:

  • kaku fisik lan mekanik;
  • paparan obatan;
  • nggunakake produk alergi;
  • prosès patologis ing saluran gastrointestinal;
  • kelainan vegetatif;
  • kerusakan sistem saraf.

Urticaria asring dumadi amarga perkalian bio saka senyawa kimia sing kompleks ing awak manungsa, sing efeke mirip karo histamine. Sing terakhir, nambah permeabilitas tembok pembuluh darah, lan nggedhekake kapiler kulit. Iki minangka sababe perkembangan puffiness lan pembentukan ruam blistering.

Urticaria alergi

Urticaria alergi minangka salah sawijining varian reaksi alergi. Iku manifests dhewe ing wangun kulit rashes, kang ing tampilan padha mirip nettle Burns.

Iki minangka penyakit sing umum sing bisa ditemokake ing wong umur, ora perlu ngilangi kamungkinan bab kasebut ing bayi. Perkembangane mrodhuksi terus-terusan kontak karo kabeh jinis alergen, sing kalebu ora mung pangan.

Antarane alergen paling umum sing nyebabake anané alergi urtikaria:

  • panganan sing umum kayata susu utawa endhog ;
  • aditif sing aktif digunakake ing industri pangan (emulsifiers, stabilizers, thickeners, lan liya-liyane);
  • obat (obatan hormonal lan antibakteri, kompleks vitamin);
  • allergens dihirup ( serbuk sari );
  • barang kimia rumah tangga (deterjen laundry);
  • infeksi virus;
  • faktor fisik (panas, kadhemen , srengenge , getaran).

titik gedhe urtikaria ing lengen Dimensi unsur-unsur ing urticaria bisa beda-beda saka sawetara millimeter nganti puluhan centimeter, unsur kasebut bisa dadi siji utawa luwih. Ing sawetara kasus, urtikaria bisa dadi gedhe banget, mula unsur kasebut nutupi kabeh permukaan awak manungsa.

Gumantung ing manifestasi karakteristik, dokter nyuwun wangun akut lan kronis saka penyakit kasebut.

Yen ana rasa curiga ing reaksi sing abot lan cepet, umpamane, pembengkakan saluran pernapasan, sampeyan kudu langsung nelpon ambulans. Ing kasus liyane, cukup kanggo diobati karo obat antihistamin miturut petunjuk.

Ing kasus alergi pangan bakal dadi insulin .

Sawise cokotan serangga

cokotan serangga Bitumen serangga cukup umum. Iku angel banget kanggo nemokake wong sing ora bakal ngelingi yen dheweke digigit dening nyamuk , tawon utawa tawon sajrone urip. Mesthi, sawetara wong ngeluh babagan akibat serius sawise kuwi, nanging kamungkinan ora bakal dikalahake.

Perlu ditemokake yen keruwetan reaksi menyang panandhang gumantung ing akèh faktor, ing sawetara pasien sing nyengsarakake nyengsarakake nyebabake alergi alergi sing abot, nanging wong liya mung nguber mung rasa nyeri ing panggunan.

Gigitan serangga bisa memicu reaksi alergi. Iki amarga nyatane yen ing wektu gigitan, serangga sing paling nyebabake racun, sing nimbulaké munculé reaksi ing korban. Iku asring manifests dhewe minangka abang lan gedhe.

Sampeyan kudu eling yen urticaria minangka gejala sistemik, ing wektu iki, bulging, bintik-bintik gatal sing dibentuk ing kulit. Kanggo ngilangi manifestasi iki ing paling kasus, cukup kanggo njupuk antihistamin ing dosis sing diwenehake dening instruksi.

Penting kanggo elinga yen wong-wong sing kepungkur wis ngalami gejala sing ora nyenengake sawise gigitan serangga kudu ndeleng dokter. Sampeyan uga perlu kanggo ngunjungi spesialis yen tatu mbukak tetep sawise nggodhog.

Korban dianjurake kanggo ngunjungi alergis kanggo perawatan desensitisasi. Tes kanggo nemtokake sensitivitas kanggo zat tartamtu bakal ditampilake. Desensitization mbantu nyegah reaksi abot ing gigitan serangga.

Urticaria narkoba

Sampeyan kudu eling yen obat-obatan sing bisa dikonsumsi kanthi sabar bakal bisa nyebabake manifestasi reaksi ing wangun kulit utawa blistering. Yen urtikaria ditemtokake sepisan sawise njupuk obat tartamtu, kamungkinan saka kakehane ora bisa dikalahake.

Antarane obatan sing nyebabake obat urtikaria, antibiotik ing ngisor iki dibedakake khusus:

  • sulfonamida;
  • tetracyclines ;
  • quinolines;
  • chloramphenicol;
  • penisilin;
  • quinolone.

Kita kudu ora ngilangi kemungkinan reaksi menyang obatan saka kelompok liyane:

  • Preparasi iodine;
  • vitamin A, B;
  • anestesi lokal, kayata Novocain;
  • barbiturates.

Ing kasus iki, urtikaria dumadi amarga sensitivitas individu kanggo obat-obatan tartamtu lan propensitas kanggo reaksi alergi. Penting kanggo elinga yen sampeyan ora bisa nggunakake ing wektu sawetara obat sing duwe komposisi kimia sing beda lan ora digabungake.

urticaria ing awak bocah Urat urtikaria ing bocah bisa abot. Blistering bisa diiringi kena paningkatan suhu awak. Rash ing kasus iki ora jarang katon ing membran lendhut saka rongga lisan. Sampeyan kudu ngontak dhokter sampeyan kanggo nemtokake obat sing reaksi kasebut lan mbatalake resepsi.

Penting kanggo elinga yen ing sawetara kasus iku ora cukup kanggo ngilangi gejala antihistamin. Yen manifestasi kulit kulit ora ilang sawise 2 dina, sampeyan kudu takon dhokter maneh, dheweke bakal bisa nemtokake kelayakan resep ointment hormonal.

Reaksi vaksinasi

Awak saben wong minangka individu, amarga supaya kabeh risiko ora bisa ditrapake. Urticaria sawise vaksinasi asring dumadi ing bocah-bocah , iki minangka cara awak bisa menehi reaksi marang administrasi vaksin. Iki minangka manifestasi sing langka, ing sawetara kasus, urtikaria narkoba dumadi amarga introduksi sawetara obat ing sawijining dina.

Sampeyan kudu eling yen reaksi menyang obat kasebut luwih mbebayani amarga ditrapake intramuskular, langsung entuk aliran getih, lan cepet nyebar ing awak. Para wong tuwa sing mimpin vaksinasi bocah kasebut kudu eling yen dheweke ora kudu langsung ninggalake rumah sakit kasebut.

Dokter nyaranake nunggu paling ora 30-40 menit kanggo ngilangi kamungkinan reaksi alergi abot ing bentuk angioedema utawa kejutan anafilaksis.

Urticaria fisik

rash ing tangan Bentuk urtikaria iki minangka akibat saka faktor mekanik lan fisika sing bisa nyebabake awak manungsa. Faktor ing ngisor iki bisa nyebabake perkembangan patologi iki:

  • gangguan elektronik saka kulit;
  • sinar ultraviolet ( solar urticaria );
  • banyu (paling kerep nggambarake);
  • kahanan sing ateges lan kahanan fisik;
  • kadhemen ( cold urticaria );
  • adrenaline mburu getih.

Antarane gejala utama urticaria fisik yaiku dumadi saka blisters saka macem-macem ukuran. Paling akeh, gejala kasebut ilang sawise 2 dina. Fitur diagnosa gumantung marang faktor sing nyebabake manifestasi penyakit kasebut.

Solar urticaria

Faktor sing nyebabake penyakit saka wangun iki, yaiku sinar matahari. Rashes ing kasus iki dilokalisasi ing area kulit sing mbukak, mung 2% kasus sing nyebar menyang wilayah liyane. Penyakit iki kerep ana ing wanita lan bocah cilik sing kulit tipis.

Mekanisme pembangunan durung pungkasan dipelajari, nanging ora ana antibodi sing ditemokake ing studi getih pasien karo patologi iki, kudu disebabake karo reaksi alergi palsu.

Alergi surya diwujudake kanthi cara khusus. Lepuh katon ing kulit sawise 30 menit, diiringi gatal lan kobong. Njaluk nyisihaken saka urticaria solar punika mokal, mung bisa kanggo nyegah kambuh, amarga sampeyan kudu:

  • Coba jarang kelakon ing srengenge. Mlaku kudu dilakoni ing wayah esuk lan ing wayah sore.
  • Dianjurake kanggo menehi pilihan saka sandhangan saka kain werna cahya saka alam.
  • Sadurunge metu ing dalan, kulit mbukak kudu diobati karo agen pelindung khusus.
  • Tindakake regime ngombé.

Ing manifestasi pisanan reaksi kasebut kudu takon dhokter.

Urticaria kadhemen

nettle on toehead Urticaria kadhemen occurs sawetara menit sawise wiwit cahya kanggo suhu kurang ing kulit manungsa. Ing wilayah sing mbukak ing awak, rashes utawa blisters putih lan Jambon dibentuk. Padha diiringi gatal lan ilang ing 2-3 jam.

Wujud penyakit sing kronis lan akut iki diwiwiti kanthi kulit gatal-gatal, banjur muncul dadi bentuk blister. Exacerbations bisa kedadeyan ing saindhenging periode kadhemen, uga marang kontak karo banyu kadhemen.

Dokter ngomong yen urticaria kadhemen kerep ana ing latar mburi penyakit kronis. Wujud penyakit iki kerep ana ing wong sing nandhang penyakit gastrointestinal.

Prinsip perawatan cukup prasaja, kaya ing kasus liyane, pangaruh faktor pendorong ing awak manungsa kudu diminimalisir. Kanggo ngilangake gatel lan bengkak ing tangan nyaranake nggunakake ointment antihistamin. Penyembuh tradisional, kanthi cara, menehi cara alternatif kanggo perawatan karo lenga zaitun.

Urticaria sawise pacangan

endhog ing dhadha Sajrone tenaga kerja ing awak ibu, muncul hormon, ing latar iki, manifestation urticaria bisa uga ing wanita sing durung tau nandhang manifestasi alergi.

Urtikaria sawise pasuryan bisa kedadeyan ing latar mburi:

  • reaksi alergi kanggo produk;
  • kontak karo bahan alergi;
  • owahan iklim;
  • gangguan hormonal;
  • kaku emosi lan fisik;
  • kaku;
  • gagal ing ati, ginjal lan saluran pencernaan.

Sawise lair, rasané lan lara uga katon ing weteng, pasien dadi luwih iritasi, insomnia dumadi. Ing kecurigaan pisanan saka manifestasi urtikaria, pasien kudu ngontoni alergis.

Sampeyan kudu ora ragu-ragu, amarga mung dhokter bisa nulis obat sing ora ngobong bayi lan mbantu ibu nyingkiri gejala sing ora nyenengake. Sampeyan kudu eling yen urticaria ora penyakit infèksius.

Penting kanggo ngelingi manawa ana kerumitan urticaria, alergis kudu dibukak, amarga mung diagnosa sing tepat wektu bakal mbiyantu nyegah perkembangan kejut anaphylactic lan angioedema .

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.