Human papillomavirus 16 lan 18 jinis wanita

HPV 16 lan tipe 18 utamane mbebayani kanggo pasien wanita, amarga jinis iki nyebabake patologi kanker ing cervix.

Cara transmisi

Tipe HPV 16 Ing ngisor iki minangka mekanisme utama panularan virus iki:

  1. Kontak seksual (iki minangka cara paling umum infèksi).
  2. Kontak rumah tangga - cara sing ora mungkin, nanging bisa. Punika dipirsani ing tiyang ingkang dumunung ing antawis dangu, anggota kulawarga. (virus bisa liwat nganggo untu, pinggan cilik lan goresan sing ana ing kulit manungsa).
  3. Saka ibu nganti bayi nalika isih bayi.
  4. Infèksi dhiri (contone, nalika nyukur virus bisa menyang wilayah sing ora kaserang kulit).

Amarga kasunyatan manawa HPV gampang ditularake, kanthi diwasa, kira-kira 80 persen wong sing mawa virus iki.

Symptomatology

Ing kasus iki, jinis virus iki ana ing awak manungsa lan ora kasebut kanthi nyata. Nanging ana uga sing bisa ditindakake kanggo pasien, nanging kekebalan bakal nyuda reproduksi sing luwih akeh. Manifestasi luar ditindakake kanthi fungsi sistem kekebalan sing kurang.

HPV 16 lan Tipe 18 Gejala virus muncul ing babagan limang persen saka wong sing kena infeksi kasebut. Ing kasus iki, HPV wiwit aktif ngembang ing sel-sel kulit lan membran mukus. Akibaté, pertumbuhan non-estetis ing wangun papillomas lan warts dumadi ing awak manungsa.

Minangka kanggo wanita, ing kasus paling ora kasebut lelara kasebut tanpa gejala. Kutil genital bisa ditemokake ing pasien umur reproduksi sing aktif sacara seksual, nanging ora mesthi.

Wong wadon dianjurake kanggo diuji sacara berkala kanggo ngarsane HPV ing awak. Kasunyatan punika sawise menopause, virus kasebut bisa berkembang dadi neoplasma ganas saka organ kelamin wadon.

Kanggo wong, virus iki uga mbebayani, bisa nyebabake kanker zakar.

Sampeyan wis nemu HPV: apa langkah-langkah kanggo njupuk?

Yen ing diagnostik sampeyan nemokake virus iki, sampeyan ora kudu panik: ing kasus-kasus sing paling akeh, mung cukup kanggo rutin ndeleng spesialis (yen virus kasebut bisa ditindakake tanpa gejala). Iki ndadekake bisa kanggo nyegah perkembangan kanker ing wektu.

Wanita kudu diperiksa dening ahli ginjel saben taun. Malah kanthi pemeriksaan njaba, kamuktian ganas saka sel mucosal bisa dideteksi. Ing wektu sing padha, terapi antivirus diwenehake kanggo nyegah panyebaran infeksi.

Carane ngenali kanker ing wektu?

ultrasonik papillary Kanthi jinis HPV 16 lan 18, sampeyan bisa ngenali perkembangan onkologi kanthi cara pas wektune kanthi bantuan observasi biasa saka ahli ginjel.

Sampeyan bisa ngenali kahanan precancerous nggunakake metode diagnostik modern (contone, ultrasonografi). Ing kasus iki, spesialis bisa ndeleng dysplasia serviks (kondisi precancerous).

Kajaba iku, sampeyan kudu ngeling-eling pendarahan saka organ kelamin, sing ora ana hubungane karo siklus menstruasi (bisa uga ora penting utawa akeh), sensasi nyenyet ing weteng ngisor, mengko awak lan organ kelamin njaba.

Ing pratandha pisanan indisposition, sampeyan kudu ngubungi pakar kanggo diagnosa pas wektune lan perawatan langsung!

Perawatan HPV 16 lan Tipe 18

Cara sing paling efektif kanggo mbusak virus yaiku mbusak papillomas. Kene sawetara cara sampeyan bisa nyisihake formasi kasebut:

  1. Cryotherapy. Ing kasus iki, papilloma dibuang nganggo nitrogen cair, ing ngisor iki pengaruh sing mati sing diwasa. Tèknik iki prasaja lan murah nanging, menawa ora ana papilloma ukuran gedhe bisa dibuang nganggo nitrogen cair, luwih-luwih, bakal njupuk sawetara sesi kanggo nyingkirake neoplasma kasebut. Ing panggonan pertumbuhane individu bisa tetep suwe ora bisa mecah lara.
  2. Electrocoagulation (ing kasus iki arus frekuensi dhuwur digunakake). Saiki cauterizes neoplasma, kang ngalangi katon getihen lan hematomas. Yen sampeyan kudu mbusak papilloma ukuran gedhe, aplikasi anestesi.
  3. Pembedahan bedah kanthi scalpel. Punika èfèktif ing pambentukan ukuran gedhe, utamané manawa ana ing alam onkologi.
  4. Aman nggunakake sinar laser sing akurat. Iki minangka teknik sing paling progresif, sing ditondoi kanthi efek sing tepat ing papilloma, ora ana proses perdarahan lan peradangan, uga ora ana bekas lara sawise prosedur kasebut.

Ing ngarep, ointment khusus sing ngandhut asam utawa alkali (contone, Solcoderm lan Condylin kanggo kutil, Verrucacid utawa Super Cleanl kanggo kutil) digunakake kanggo mbusak growths.

Spesialis bisa nulis obat antiviral (interferon).

Ngukur nyegah

Minangka metode pencegahan, kita bisa mbedakake penolakan saka kabiasaan ala lan diet seimbang, sing duweni efek sing bermanfaat ing sistem kekebalan awak.

Priksa kesehatan seksual: supaya ora nyenengake, supaya nggunakake kondom. Gunakake produk kesehatan dhewe (handuk, sikat untu).

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.