Pitakonan lan jawaban ing macem-macem formulir candidiasis

Candida ing mikroskop Antarane kondisi sing nyebabake pangembangan patogen yaiku kekebalan awak, meteng, antibiotik lan obat-obatan liyane sing cetha, cedera mekanik.

Penyebab candidiasis paling umum yaiku Candida albicans, lan senadyan sawetara ilmuwan medis ora nganggep yen bakal mateni wong kanggo nyingkirake. Paling ora amarga alasan candidiasis dadi urip saben dina dadi mimpi nglewati: gatal sing ora ditulungi lan peeling, pembengkakan membran mucous, inflammation purul, lan liya-liyane.

Nyegah otomatis (amarga sumber infeksi kasebut minangka microflora dhewe) bisa bertahan nganti pirang-pirang taun, banjur ngasah, banjur sirna, mboko sithik luwih tuwa lan jero ing tisu. Kadhangkala proses sing kaya kuwat iki ndadekake kekalahan sistem vital awak manungsa. Dadi, umpamane, candidiasis vagina bisa nyebabake infertilitas. Varian paling sedih yaiku sepsis jamur.

Ana wangun candidiasis ing ngisor iki:

Sembarang diagnosa ditetepake sawise diagnosis (njupuk scraping saka membran utawa kulit lendhut). Yen sampeyan isih mangu-mangu arep golek dhokter, kita menehi pitakonan sepuluh paling populer ing topik: "Candidiasis: perawatan." Sing paling sering dijaluk kanggo dermatologists sajrone resepsi.

Pitakonan 1. Napa sawetara wong duwe candidiasis, nalika wong liya ora?

Jamur Candida ana ing awak saben wong, nanging, kaya sing kacathet kanthi bener, mung kategori tartamtu candidiasis sing kena pengaruh candidiasis. Kaping pisanan, yaiku sing duwe bifidobacteria lan lactobacteria ilang saka usus lan dysbacteriosis. Ing usus, jamur ragi wiwit aktif ngembang lan ngrebut wilayah anyar awak. Kajaba iku, ana risiko dhuwur ngembangaké candidiasis ing wong-wong sing wis njupuk antibiotik kanggo wektu sing suwe.

Pitakonan 2. Cara ngobati kandidiasis lisan?

photos.demandstudios.com-150-185-fotolia_1742274_XS Kandidiasis lisan paling kerep ana ing rong kategori: ing bayi, uga ing wong sing nggunakake obat palsu. Iku wiwit nganggo bokong gums, abang pipi lan lidah lendhut. Banjur raids cheesy putih katon, kang mboko sithik nutupi wilayah sing luwih gedhe lan mbentuk macem-macem wangun film. Suhu, inflamasi kelenjar getah bening ing jinis candidiasis ora kelakon. Anak-anak kanthi sariawan nolak mangan, dadi resah, lan wong diwasa ngandhani kandhutan garing ing jero lan sensasi kobong, sing mundhak nalika mangan. Yen penyakit kasebut mili menyang wangun sing kronis, banjur kerep ana lara pita vokal, rhinitis candidal, candidiasis tenggorokan, lan liya-liyane.

Perawatan kandidiasis lisan njupuk 2-4 minggu. Duration gumantung saka apa sing dianggep ahli mikologi sing perlu digunakake.

Nalika nulis antimikotik (antibiotik minangka turunan saka seri imidazole lan polyene), mesthi wae perawatan kasebut bisa nganti 2-3 minggu. Sajrone wektu iki, pasien ngresiki rongga lisan kanthi solusi, aerosol, gel, njupuk tetes, tablet chewable. Bisa diterapake:

Kanggo njupuk obatan kasebut efektif, sampeyan kudu anggone bisa ngobati ing tutuk. Tablet, contone, kudu dikunyah kanggo wektu sing suwe, lan banjur kanggo wektu sing suwe kanggo ngendhaleni ing tutuk. Sampeyan bisa nguripake tablet menyang suspensi, lan kanggo padhangake rasa sing ora becik nambah 50% sukrosa. Yen tamba iku solusi, banjur irrigasi kudu luwih disenengi. Salep antifungal bisa digunakake kanthi nggunakake aplikasi sandwich (obat diselehake ing antarane rong lapisan katun wool).

Yen dhokter ndeleng perlu kanggo mbilas utawa nglakokake lubuk tutuk karo antiseptik, banjur perawatan bakal luwih suwe tinimbang -3-4 minggu. Sadurunge, mung obat-obatan sing dipigunakaké kanggo maksud iki, pamindhahan sing gedhé sing nyebabaké iritasi membran lendhut. Iki minangka solusi banyu ijo sing cerah, solusi borax ing gliserin lan Lugol . Dina iki cangkeme wis diresiki kaping pindho saben dina karo 0.05% digluconate chlorhexidine utawa Miramistin . Narkoba kapindho sing luwih apik lan meh ora apik, nanging luwih akeh.

Perbandingan miramistin lan chlorhexidine (tabel) .

Ing kasus lanjut, nalika erosi lan ulkus dibentuk ing udara, obat-obatan liyane sistemik (tablet) kudu dilakoni. Iki kalebu ketoconazole , fluconazole , itraconazole .

Pitakonan 3. Cara ngobati candidiasis usus?

mini Gejala utama candidiasis usus yaiku nyeri abdomen, rasa sumelang sing abot ing weteng, kembung, lan bangkekan karo patches lendhut. Kajaba iku, ing dhingklik sampeyan bisa ndeleng serpihan putih sing apik. Tanda-tanda candidiasis tambahan sing rashes ing pasuryan, macem-macem dermatitis , rashes ing sisih mburi lan bagean awak liyane.

Perawatan saka candidiasis usus gumantung ing wangun penyakit sing didiagnosis. Dadi, kanthi kandidiasis non-invasif (bentuk entheng), antimikotik resorptive levorin, nystatin , netamisin sing diwenehake; kanthi wangun invasif (langka, bisa nyebabake organ liya), perlu njupuk flukonazol, ketoconazole, intraconazole. Nanging, obat antijamur sistemik asring nyebabake efek samping lan ora bisa tekan level ileum, ing ngendi akeh koloni jamur urip.

Antibiotik antibiotik Pimafucin nduweni potensi fungisida dhuwur. Ing praktik klinis, jamur durung kasedhiya sing bisa nolak utawa bisa digunakake kanggo obat iki. Pimafucin wiwit tumindak mung ing lumen usus lan ora digunakke ing saluran gastrointestinal. Kauntungan saka tamba bisa dianggep kamungkinan panggunaan nalika meteng lan lactation.

Wong diwasa dianjurake kanggo njupuk Pimafucin 1 t.4 p. saben dina kanggo 7 dina. Maca instruksi .

Pitakonan 4. Cara ngolah candidiasis kulit lan kuku?

Candidiasis kulit asring ana ing lipatan kulit gedhe: inguinal, interdigital, ing sangisoré kelenjar susu, ing sangisoring lengen. Kadhangkala gelembung cilik kanthi isi purba, retakan, peeling katon ing liputan interdigital. Plot inflamasi bisa ngubengi wilayah sing gedhé, lan ing kasus otopsi, dheweke bakal ninggalake erosi abang maroon. Eksternally, candidiasis kulit meh kaya ngobong.

Yen jamur saka genus Candida bisa nyebabake roller periungual, mula swells munggah lan banjur wiwit mati. Ing wiwitan, piring kuku wiwit nandhang sangsara: dadi luwih tipis utawa luwih kandhel, wiwit crumble. Biasane, inflamasi ilang kanthi cara dhewe, yen perawatan kudu dibutuhake.

Yen kulit lan lipan kulit kena, antibiotik saka seri polyene diwenehake kanthi bentuk krim, solusi utawa salep. Iki:

Padha ditrapake kaping 1-2 dina nganti gejala ilang kanthi lengkap, lan banjur liyane 7-10 dina kanggo nyegah reinfeksi. Yen obat-obatan lokal ora bisa mbantu, banjur antimikotik sistemik kudu dijupuk: fluconazole, orungala. Dosis sing gumantung saka bobot awak lan umur.

Ing kasus kandung paku kuku lan kuku, sampeyan uga bisa nggunakake obatan sistemik: fluconazole kanggo 2-3 wulan, saben 150 μg, Orungal nggunakake metode pulsa-therapy. Sampeyan bisa nambani jamur kuku karo Candida (obat kasebut kasedhiya ing macem-macem formulir). Iki ditrapake ing lapisan tipis menyang area inflamasi, sing wis dicampur karo sabun lan duwe pH netral.

Pitakonan 5. Cara ngobati candidiasis ing tenggorokan?

Yen suhu wungu, dadi nyilem kanggo ngulu, napsu tambah gedhe, lan sawisé mekar abang mekar ing lontar, amandel lan kuil, banjur jamur Candida bisa uga nyerang tenggorokan . Perawatan saka Candida jamur ing tenggorokan ditindakake miturut jinis candidiasis liyane. Dadi, kanggo mbilas nganggo Lugol , hexetidine, kalium permanganate, chlorhexidine, tembaga sulfat, propolis. Sampeyan bisa nglancarake tenggorokan kanthi swab katun sing dicelupake ing solusi borax ing gliserin, solusi methylene biru lan ijo sing cerah. Dadi, amarga agen-agen kasebut asring nimbulaké iritasi, pranyata bisa njupuk kemungkinan antibiotik topikal imidazol: nystatin, amphotericinam, ketoconazole, tablet cheuable fluconazole.

Ing kasus sing abot, perlu 3-4 kali dina kanggo njupuk Fungitsin, Nystatin , tablet Mycostatin nang tanpa ngunyah. Kursus mesthi maksimal 10 dina. Fluconazole lan preparasi adhedhasar iku wis buktiaken: Diflucan , Fucis , Mikosist . Wektu perawatan lan dosis ditemtokake dening dokter.

Ana uga jamur tonsilitis ( biasane ing bocah-bocah )

Pitakonan 6. Apa perawatan kandidiasis paling efektif?

mangan pil karo sendok Perawatan dianggep efektif mung yen penyakit bisa dikalahake. Punika namung antibiotik sistemik lan obat-obatan lokal ora tansah sukses. Kaping pisanan, sensitivitas individu sing ngurangi komponen obat bisa kedadeyan. Kaping kalih, jamur bisa ngalami kakebalan kanggo tamba. Dadi sawetara dasawarsa kepungkur, Nystatin ana ing posisi apik, mung jamur jamur sing mbentuk perlawanan. Amphotericin lan Levorin nyoba ora menehi resep amarga keracunan sing dhuwur.

Ing medicine modern, preferensi diwenehake marang produk fluconazole. Iki yaiku Diflucan , Mycosyst, Flucostat , Diflazon. Padha diserep ing saluran pencernaan, diserap dening awak kanthi 90%, duwe efek sing tahan suwe lan, sing penting kanggo wanita, ora mengaruhi hormon.

Liyane obat apik yaiku supositoria Pimafucin . Wis praktis ora ana contraindications (sing diijini kanggo wanita ngandhut lan bocah-bocah), ora nyebabake awak, lan sing paling penting, bisa dianggo tanpa cacat: ora ana jamur sing bisa tahan marang Pimafucin.

Ing tahap dhisikan candidiasis, agen antifungal lokal uga èfèktif: padha tumindak sacara eksklusif ing panggonan lokalisasi jamur, saéngga ora diserap ing aliran getih lan ora kena organ-organ ekskresi (ginjal lan ati).

Pitakonan 7. Narkoba "Candide": ing kasus kasebut bisa digunakake?

Candide minangka obat antipung sintetis sing digunakake kanggo macem-macem infeksi jamur saka membran lan kulit lendhut. Ing apotek sampeyan bisa tuku Candide ing bentuk solusi, bubuk, krim. Krim ora nyebar sirkulasi sistemik, lan mulane ora ana efek samping. Sapa sing nganggo candidiasis dangkal bisa nggunakake. Wanita hamil ora dikecualian. Kajaba digunakake Candide ing wangun bubuk.

Perawatan kuku kuku Candida kanthi larutan ing kasus sing langka nimbulake kulit sing resik, lan mulane bisa uga diterbitake kanggo kabeh kategori pasien, kajaba sing duwe hipersensitivitas kanggo clotrimazole, bahan aktif utama obat kasebut. Solusi bisa (kanthi ati-ati) diterapake ing kasus candidiasis membran mukus ing bayi anyar: bandage steril tatu ing driji, nempel ing solusi Candide.

Kandidiasis vagina dianggep karo Candide gel, nanging ora bisa digunakake ing trimester pertama ngandhut (ing kaloro lan katelu - mung ing pengawasan dokter), nalika haid . Ointment lan solusi ora cocok kanggo wong sing nglanggar integritas kulit.

Pitakonan 8. Bisakah candidiasis diobati karo resep-resep tradisional?

Perawatan Candida jamur karo resep-resep obat tradisional nduweni peran pendukung, amarga komponen utama yaiku herba, lan duweni antimikroba, anti-inflamasi, pangatusan, disinfecting properties. Nanging, obat jamu ora ngilangi sabab saka infeksi jamur, nanging mung nyebabake pangembangan penyakit lan ing sawetara kasus bisa nyegah kambuh. Iku luwih apik kanggo takon dhokter lan tambahan terapi obat karo obat jamu.

Pitakonan 9. Apa diet bantuan kanggo nyingkirake candidiasis?

candidiasis_virus Selaras karo aturan tartamtu nutrisi bakal mbantu kanthi cepet pulih saka candidiasis, amarga jamur kanthi aktif nambahake lan ngombe kanthi jumlah karbohidrat lan gula sing cukup. Yen ora nglebokake awak kanthi pangan, mula jamur ora bisa tuwuh. Mangkono, sajrone perawatan ora dianjurake kanggo nggunakake:

  • Sembarang jus woh;
  • Produk susu;
  • Woh-wohan manis lan barang-barangé;
  • Gula (kosong, coklat, gula bubuk, madu, gula beet).
  • Alkohol
  • Kentang, wortel.
  • Ragi roti panggang produk lan ragi ing wangun liyane.

Diet kudu ngandhut endhog, woh-wohan asam lan sayuran, daging lan iwak tanpa lemak, keju cottage, produk susu tanpa lactose. Zoogli arang banget migunani: susu lan kombucha, beras laut.

Pitakonan 10. Cara ngobati candidiasis ing bocah-bocah?

Anak-anak bisa ngalami jenis candidiasis sing padha minangka wong diwasa. Nanging, akeh obat kanggo perawatan penyakit kasebut ora bisa ditindakake dening bocah-bocah.

Yen candidiasis anak didiagnosis, perawatan ditandhani kanggo:

  • ngresiki utawa ngobati nganggo bandage lisan resik karo solusi soda, fucorcin , solusi banyu sing enom, miramistin ;
  • aplikasi topikal krim, tetes, solusi ( Nitrofungin , Travogen , Nizoral , Pimafutsin ). Obat-obatan kasebut diwenehake dening dokter, uga ngontrol dalan perawatan;
  • perawatan kuku kanthi solusi alkohol yodium, salep (levorin, belerang-salicylic, amphotericin, nystatin ), krim "Clotrimazole" .

Obat "Pimafucin" dianggep paling aman kanggo awak bocah.

Sajrone perawatan, sampeyan bisa njupuk obatan sing nambah kekebalan, vitamins, obatan bakteri sing nyegah pertumbuhan mikroflora lan jamur patogen.

44 komentar

  • Julia :

    Obat tradisional apik kanggo pencegahan. Nanging ing wektu sing akut, ora ana pitulung. Secara pribadi, aku duwe bukti dhewe lan ngobati candidiosis - Candide. Luwih saka sapisan mbantu cepet mbuang sariawan. Sanalika ora kena kanggo kesehatan.

  • Catherine Smirnova :

    Kita diwenehi Candide, kanggo ngobati sariawan lan smear pisyun kanggo bayi (mula metu saka bocah lanang kudu mbuka kepala lan mbusak Kaku putih sing akumulasi). Padha tuku, wis ditulis ing krim: "ONLY FOR APLIKASI EXTERNAL", nanging carane bisa ngobati thrush kanggo wong, dheweke swallows? Lan saka iku bisa gerah. Lan yen aku ngetokake pisune cilik, lan dheweke nemu gatal, banjur apa maneh?

    • Admin :

      Hello, Catherine! Sampeyan kudu kabeh cara sing bisa kanggo nyegah bayi saka njupuk krim ing tangan, contone, kanggo nyandhang popok. Lan priksa manawa ora gatel. Pracayaa, yen sampeyan ora nambani penyakit kasebut, rasa bakal luwih kuwat.

  • Alexey :

    Thanks kanggo artikel! Apik banget pitutur sampeyan. Situs gedhe!

  • Natalia :

    carane ngobati candidiasis usus?

  • Nina :

    Wis ana wong sing bali saka kuku ing kuku? ing sandi sikil lan tangan ing jempol, aku nandhang sangsara taun 3rd. diwenehake kanggo njupuk mycosporus, ora mbantu, sing anyar tambah akeh, diwenehake ontorutin, nyuwil 6 wulan-8 sput, nandur ati, nul akal. Aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni ...

    • Mila :

      1. Diflucan - 50 mg. - 1 tablet saben dina kanggo 8 minggu
      2, pimafucin - krim - 1 wektu saben dina - saben dina ing roller kuku lan kulit sing kena pengaruh
      3, solusi Exoderil 1% - saben dina kuku sing kena pengaruh.

  • Karina :

    Nina, lan sampeyan mung duwe kuku lan kenek? Inggih, wonten kathah varnishes saka jamur kuwi. Liyane, yen sampeyan duwe jamur sing wis nyebar menyang kulit ing sekitar. Banjur sampeyan kudu nggunakake krim khusus. Saka pengalamanku dhewe aku bisa menehi saran Akriderm GK. Jamur banget mbuwang lan kulit nguripake maneh. Lan tanpa pil.

  • Christina :

    Tuku calon wong njaba, lan kita ngobati tenggorokan. Sampeyan bisa nggunakake utawa ora.

    • Doc :

      Hello

      Kanggo tenggorokan luwih becik tinimbang Miramistin ing bentuk semprotan utawa solusi Lugol.

      Krida Candide mbebayani kanggo njupuk lan ing instruksi resmi ora dilarang.

  • Anna :

    Hello! Mangga ngomong cara ngobati candidiasis ing dhadha wadon?

    • Doc :

      Hello

      Antifungal krim, kayata Candide utawa Terbinafine.

      Manawa iku candidiasis?

      • Anita :

        Hello! Aku dianggep minangka E. coli sajrone sabanjure, ana akeh obatan. Banjur teka Gardnerella, sing lagi diobati kanthi antibiotik. Saiki, sawise perawatan, alergi wis muncul lan jamur ing dhadha, ora ana gatal. Dermatolog nyatakake nitrofungin, bubuk Candide B lan fluconazole (tablet). Dheweke kandha yen perlu kanggo nambani jamur sawise alergi wis liwati. Redness tetep mung ing driji, gatal ing driji wis musna kanggo dangu, nanging aku ora ngerti yen iki sah (maneh, akeh obat-obatan!). Mungkin mung siji bab cukup? Lan bisa uga ora ngombe fluconazole?

        • Doc :

          Hello

          Luwih apik kanggo ngobati kanthi bener lan ora nandhang nandhang lara kanthi relap. Apa kaya dhokter ngandika, mangan tengen, nambah vitamins kanggo diet, lan sawise mburi antibiotik - probiotik.

  • Svetlana :

    Dadi, amarga spring, aku ora ngerti urip tanpa kuku! Aku miwiti karo kuku, bengkak, pus dirilis, aku nggawe kabeh lotion lan ointments, saiki wis papat minggu, kuku wis dadi lumpy, exfoliated, polesan, Aku miwiti ngombe antibiotik lan nyetel maneh uyah laut karo sabun alus, aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni sabanjure, aku ora bisa nyedhaki dokter, aku bisa nyelehake marang x *** m, aku durung kuwat!

    • Doc :

      Hello

      Ngomong yen sampeyan ana ing pulo sing ora ana pedunung. Yen ora ana dokter ing rumah sakit paling cedhak, pindhah menyang ahli terapi.

      Jamur iki arang nyebabake suppuration. Apa sampeyan duwe lan carane bisa mari, mung ngandika dhokter.

  • Valentina :

    Hello Cara ngobati jamur usus. Lan nalika ing sikil peteng katon. Ana gatal. Nyoba bunch saka krim saka jamur, ora bantuan. Apa sing kudu dilakoni?

    • Doc :

      Good afternoon Tablet Pimafucin paling cocok kanggo usus.

      Babagan stop, mungkin sampeyan nindakake perkara salah. Biasane, pasien ninggalake perawatan kasebut sakdurunge dadi luwih apik, salep kudu diobati ing situs leloro kanggo seminggu sawise bintik lan gatel ilang. Isih kudu disinfect sepatu lan mriksa kabeh anggota kulawarga.

  • Valentina :

    Hello Ngomong aku, Candida ketemu ing usus. Lan nalika ing panggonan peteng sikil katon. Padha gatel. Aku nyoba meh kabeh ointment saka jamur, sing ora bantuan. Apa aku kudu Mangga saranake.

  • Madinah :

    Hello, anakku 1,5, padha lara panas sing ditemokake candida jamur, nanging ora ana gejala. Nystatin lan supositori clotrimazole ora ana asil, ayo menehi saran luwih efektif, thanks in advance.

  • Galina :

    Kula candidiasis ngembang ing dada. Aku diobati karo krim candida B. Mbantu ngredhakaké gatal lan kemerahan, nanging ora suwé. Dermatovenereologist nyatakake yen ora ana perawatan obat, kajaba kanggo krim. Lan ora ana apa-apa sing elek, dheweke bakal melu dhewe, amarga amarga menopause. Nanging wis 5 taun, wangun candidiasis iki dumadi. Aku khawatir yen candidiasis wis nyebar menyang usus (sadurunge ora ana masalah karo dysbacteriosis, saiki lagi kerep ditonton), lan kanggo kaki lan kuku kuku, gejala sariawan uga mulai katon. Iku dadi nyenengake, nanging ora ana kepinginan kanggo golek dhokter. Kita ora duwe dokter liyane. Umumé dianggep utawa ora?

    • Doc :

      Hello

      Ya, iki dianggep. Sapa luwih gampang lan luwih cepet kanggo wong sing ora. Nanging ora ana panyakit sing bisa nyegah.

      Yen krim ora mbantu, nyoba tablet flukonazol, 50 mg saben dina. Sampeyan perlu kanggo mungkasi resepsi ing 3-4 dina sawise kabeh gejala wis liwati, nanging wektu minimal perawatan 2 minggu, maksimum 30 dina.

      Hygiene uga penting banget, ganti amben lan sandhangan asring, supaya omahmu resik.

  • Tatyana :

    Wingi sore, dheweké ana jamur Kagdid sing nyerang latar mburi dysbacteriosis, dheweké umuré 1,5 taun, dene tlatah kasebut katon ing bangkekan tatu.

    • Doc :

      Hello

      Sampeyan perlu kanggo ngobati masalah sistemik, dysbacteriosis, utawa mungkin mergo liya, saupaman apa-apa. Pirsani bagian "Klinik"

  • Marina :

    Sampeyan bisa ngomong supaya sampeyan pengin tablet pimafucin kanggo candidiasis usus nanging ing Gemania mung tablet pimafucin sing kasedhiya kanggo resorpsi. Apa aku bisa njupuk?

    • Doc :

      Hello

      Iku kudu "Pimafucin Lutschtabletten", ana dosis sing cilik banget lan jelas yen kanggo perawatan rongga lisan.

      Kajaba iku, tablet biasa ana ing cangkang enteric, kanggo "akurat hit", supaya lozenges ora bisa dianggo.

  • Tandhani :

    Hello
    Aku nemokake candida (10 * 6) ing tenggorokan sing tahan antifungal konvensional, seeding oropharyngeal nuduhaké kerentanan mung kanggo amphotericinin lan flucytosine. Ngendi aku njaluk lan carane / carane akeh kanggo njupuk?

  • Marina :

    Mung sore Latschtabletten 10 mg - mung tablet Pimafucin sing ana ing Jerman. Ngomong apa sing luwih apik: supaya Pimafucine usus ing Rusia utawa gunakake NISTATIN? Dheweke ana ing apotek lokal.

    • Doc :

      Hello

      Nystatin cocok lamun ora ana masalah karo penyakit ati utawa kronis. Lan yen didol tanpa resep, ing Rusia iku obat resep.

  • Alina :

    Muga-muga aku duwe orgasme lan orgasme lisan lan mbokmenawa awakku kabeh, aku sing paling kuwatir babagan sariawan jazica (saben dina sing luwih putih lan putih, mambu saka cangkem, aku muntahake solusi Candid ora mbantu monggo

    • Doc :

      Hello

      Sampeyan kudu ngombe pil, mung ora aman lan sampeyan ora bisa menehi resmine dhewe, takon dhokter.

  • Victoria :

    Hello! Kanggo pengobatan candidiasis usus aku njupuk Pimafucin, bakal cukup kanggo perawatan utawa aku isih perlu njupuk supositoria Pimafucin?

  • Angela :

    Hello, saiki aku ngerti yen ing kuping bisa uga dadi jamur. Kajaba iku, aku njupuk perawatan kanggo vaginal candidiasis. Pitakonan, bisa antibiotik, sing saka candidiasis vagina mateni jamur ing kabeh awak? Matur suwun.

    • Doc :

      Hello

      Yen pil diwenehake saka bawok, dheweke tumindak ing awak kabeh.

      Nanging kanggo kuping mbutuhake dosis luwih akeh, supaya obat lokal mesthi dibutuhake.

  • Irina :

    Hello Ngomong, muga, bisa fluconazole bisa diombe dosis saben 600-650 mg kanthi kombinasi antibiotik lan metronidazole, contone, amarga 400 mg ora cukup (kajaba kanggo candidiasis usus ana infeksi berulang sacara kronis ing jaringan ing sakubenge). Mung dina liyane ing siji instruksi, aku nemokake yen ing sawetara kasus dosis saben dina bisa tambah nganti 800 mg.

  • Tatyana :

    Hello Ketocanazole ditrapake kanggo candidiasis padharan, yaiku cyst prasaja ing ati, iku mbebayani kanggo njupuk obat kasebut? Matur suwun.

    • Doc :

      Hello

      Tanpa mangerteni gambaran lengkap, ora mungkin menehi jawaban. Yen dokter ngerti babagan kista, banjur kabeh apik.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.