Tipe onkogenik HPV

wong ngambung wong wadon HPV nyebabake penyakit virus sing ditularake dening kauntungan liwat hubungan sing erat antarane wong lanang lan wong wadon.

Ora kalebu uga transmisi infeksi kontak rumah tangga. Manifestasi penyakit kasebut akeh papilloma lan kutil ing kulit lan membran mukus.

Sinau luwih lengkap babagan cara nglindhungi dhewe saka infeksi HPV ing kene .

Kanggo wektu sing cukup suwe, virus kasebut ora dianggep mbebayani kanggo manungsa nganti ditemokake ing spesimen histologis jaringan serviks sing kanker. Ana sawetara jinis HPV, gumantung marang tingkat bebaya kanggo manungsa.

Klasifikasi HPV

Kira-kira 10% saka kabeh kasus kanker uterine sing disebabake dening HPV. Ahli ngelasake galur kaya mangkene:

  1. Risiko kanker paling nyuda yaiku HPV 6, 11, 42, 43, 44. Strain nomer 6 lan 11 katon ing kelamin, cervix ing bentuk warts gen. Virus iki nyebabake ketidaknyamanan, nanging ora mbebayani saka sudut pandang onkologi. Senajan HPV 42 lan 43 isih ana hubungane karo kondisi precancerous, mula, perhatian khusus kudu dibayar kanggo wong-wong mau;
  2. HPV 31, 33, 35, 51, 52, 58 nduweni risiko rata-rata kanker. Struktur 31, 33, 35 uga nyebabake munculé kulit papilloma lan kutil kelamin ing kelamin lanang lan wadon. Lan jenis HPV 52, 58 disebabake dening ruam precancerous;
  3. HPV resiko karsinogenik dhuwur: 16, 18, 36, 45.

sirkuit HPV HPV iku jinis infèksi sing umum. Miturut Doctors, 70 nganti 90 persen populasi iku operator, kadang-kadang tanpa ngerti. Virus bisa muncul sawise 5 taun lan luwih sawise infeksi amarga, contone, kegagalan hormon.

Iki luwih bener kanggo wanita nalika umur 40 taun. Ing badan, wangun agresif hormon wadon nglumpuhake, nyebabake divisi sel aktif lan nggawe kahanan sing kondusif kanggo kanker sistem reproduksi.

HPV ngganti struktur sel sing kena pengaruh lan nggawe klon kanker.

Owah-owahan ing tingkat hormon bisa disebabake dening meteng, hormon, udud, utawa sawetara penyakit gynecological.

Apa bisa nyebabake infeksi?

girl traumatized mole Kabeh lesi kulit, kajaba sawetara gejala jenis onkogenik HPV, ora menehi ancaman kanggo urip lan kesehatan. Padha nyedhiyakake rasa ora nyaman sacara psikologis lan minangka cacat kosmetik.

Nanging kudu eling yen saben papilloma utawa condyloma minangka situs kang virus dikonsentrasi. Mulane dheweke kudu dibusak.

Kajaba iku, lokasi kutil kelamin, umpamane, ing organ kelamin lendhut bisa nyebabake pendarahan lan nyeri, urip intensi ora bakal nate kepenak. Infèksi bisa nembus lapisan sing luwih jero saka epithelium lan nyebabake kambuh.

Jinis tartamtu HPV (utamané ngetik 16 lan tipe 18) nyebabake kahanan precancerous. Ing wanita, ing wayah wektune, kondisi paling mbebayani bisa berkembang - kanker serviks, ing wong - penis.

Kajaba iku, studi anyar nuduhake manawa wong sing nduweni kanker kandung kemih uga disebabake dening HPV.

Deteksi jenis onkogenik HPV ing awak ora nyebabake panik, mung alasan kanggo ngalami pemeriksaan sing luwih jero lan miwiti perawatan.

Cara kanggo nemtokake tumor tumor?

Pisanan, lulus kabeh tes sing perlu. Sawise diagnosis, sing ngandhakake anané virus iki, mbusak kabeh formasi ing kulit lan membran mukus lan perawatan antivirus ditindakake.

Sawise ngilangi mol utawa papilloma, analisis histologis ditindakake. Wong sing beresiko luwih saka 50 taun. Wiwit malignansi neoplasma ora bisa dideteksi dening pemeriksaan rutin, studi-studi ing ngisor iki ditetepake:

prosedur colposcopy

  1. Kolkoskopiya . Cara iki minangka pemeriksaan saka dinding vagina lan cervix. Ing deteksi condylomas utawa formasi liyane, materi kasebut langsung dijupuk kanggo biopsi. Dianjurake kanggo nindakake colcoscopy kanggo wanita enom (nganti 35 taun) kaping pindho saben taun lan salajengipun sepisan taun. Panalitiyan bisa nyebabake getihen (yen cilik utawa ana getihen ing 2-3 dina - iki normal), nyeri weteng, nyeri, demam. Ing kasus kasebut, sampeyan kudu langsung takon dhokter;
  2. Biopsi - nyinaoni sel-sel abnormal ing mikroskop. Iki minangka cara sing paling bisa dipercaya lan efektif kanggo mbentuk kegusunan moles, kutil lan struktur liyane, derajat panyebaran lan keruwetan penyakit. Biopsi urgent ditrapake, contone, sajrone operasi lan ing setengah jam, biomaterial bisa dianalisis. Nalika biopsi sing ditrapake dileksanakake, asil kasebut biasane siap ing 5-10 dina. Biopsi ditrapake kanggo ngawasi dalane kanker sing wis didiagnosis; sampeyan bisa njupuk tissue kanggo analisis saka organ apa wae;
  3. Uretroskopi ditrapake kanggo ndeteksi virus ing sistem urin. Ing kasus-kasus sing paling umum, prosedur kasebut ditindakake ing arah urologist utawa venereologist. Sadurunge prosedur, ultrasonik wilayah groin ditindakake. Saiki urethroscopy rampung ing anestesi, saengga ora angel.

Priksa karsaning kanker bisa nalika ujian rutin karo oncologist. Yen ora ana keluhan, iki kudu rampung sethithik saklawasé setahun kanggo wong sing umur 40 taun, lan luwih lawas tinimbang saben nem sasi. Screening kanker wis dilakokaké kanthi rawat omah, loro ing poliklinik biasa lan ing pusat khusus lan tahan nganti rong dina. A pasien ngalami tes getih, biopsi lan tes liyane bisa ditindakake. Akibaté, dhèwèké éntuk gambaran lengkap saka kesehatané dhéwé saka sudut pandang onkologi.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.