Kabeh babagan bronchitis alergi

cah wadon sing watuk Bronchitis alergi ing bocah, uga ing wong diwasa, iku jinis lengen bronkial kronis, sawijining fitur sing ora infèksi, nanging sipat alergi saka proses inflamasi.

Paling asring, penyakit kasebut nyebabake dhewe minangka akibat saka kontak karo wulu manuk, rambut , bledug lan serbuk sari , obat-obatan.

Gejala lan diagnosa

Penyakit iki angel didiagnosis, amarga gejala kasebut banget mirip karo infeksi virus pernafasan akut sing khas lan mulane ora ndadekake kecurigaan, utamane ing periode sing suwe.

Ngenali penyakit, minangka aturan, sawise perawatan infèksi sing dawa lan ora kasil, sing bener ana ing awak. Nalika terapi kasebut gagal, goleki sumber-sumber liyane saka masalah kasebut.

Tanda penyakit ing bocah:

  1. batuk abot ing wayah wengi;
  2. paling asring suhu normal, arang mundhak nganti tingkat 37,5 derajat;
  3. Inti batuk mundhak sawise kontak karo alergen;
  4. napas angel banget karo exhalation, wheezing dirungokake;
  5. Kadhangkala ana irung, ana masalah kanggo nghirup udara liwat hidung;
  6. Komplikasi bisa nyebabake tenggorokan, trakea, laring;
  7. Batuk garing alon-alon dadi adoh lan sputum wiwit misahake;
  8. ngetokake kuwat;
  9. kekirangan, kelenturan lan gangguan.

Penyakit bisa nyerang latar mburi bronchitis virus sing kerep. Sampeyan perlu ngenali alergen, mungkasi kontak lan miwiti perawatan. Yen sampeyan ora nglirwakake masalah, obat-obatan dhewe lan terapi ora layak, komplikasi bisa dadi wangun asma lan bentuk alergi bronkitis obstruktif.

Cara diagnostik

anazizy Kanggo ngenali alergi bronchitis, jinis-jinis diagnostik kasebut cukup:

  • tes umum lan biokimia getih (nemtokake tingkat leukosit lan eosinophil sing munggah);
  • X-ray (perubahan ing pembuluh getih lan jaringan paru-paru);
  • tes alergi .

Komplikasi sing mungkin

Tracheitis alergi - kekalahan saka trakea. Gejala utama tracheitis - serangan kuat ing batuk garing, sing nggawa mudhun napas. Minangka duration saka serangan nyerang, ana pusing, pain ing dodo, ambegan dadi cethek.

Hyperthermia jarang ditonton, ilange suara bisa uga.

Ing sajrone panyakit kasebut, pamisahan sputum diwiwiti, jumlahé mundhak, werna kasebut manéka warna saka transparan dadi yellowish (lendhut sing ngandhut pus).

Saliyane metode diagnostik sing digunakake kanggo ndeteksi bronchitis, uga nggunakake instrumental - laryngotracheoscopy lan pharyngoscopy.

Pneumonia alergi - (pneumopati, granulomatosis paru-paru exogenous, pneumonia hipersensitive utawa precipitated) - pembentukan inflamasi sing ditimbulake dening reaksi sistem imun atipikal ing jaringan paru-paru sing bronkiol terminal lan dinding alveoli sing kena pengaruh.

Sawetara korban saka panyakit kasebut kena kontak karo alergen amarga sifat profesi kasebut. Antarane wong diwasa, asring ana ing wong sing nggarap:

  • manuk (excrement, feathers, down);
  • malt, cereals;
  • susu fermentasi (penicillin fungi);
  • jamur (jamur saka lemah kanggo tanduran);
  • iwak;
  • rambute kewan.

cah lanang karo thermometer ing amben Gambar klinis:

  • Ing tahap sing akut, iku meh padha karo flu: demam, myalgia, sesak ambegan, batuk, kedinginan lan kelemahane. Gejala kaya mengkono minangka akibat saka paparan alergis ing wektu 5-10 jam sawise kontak pisanan. Recovery (yen ora ana kontak karo pemicu) ana ing 2-3 dina.
  • Wangun subakut dumadi kanthi tandha-tandha: batuk, ambegan, ambegan, acrocyanosis. Penyakit iki mbebayani karo gejala sing ènthèng, asring diilangi lan dianggep kanthi dhasar.
  • Wangun kronis minangka asil saka anané terapi ing wangun akut lan subakut.

Perawatan pneumonia alergi gumantung saka dalane penyakit kasebut. Sampeyan kudu mbusak kontak karo alergen, lan perawatan luwih saka antihistamin , obat narkoba, lan preparasi hormon bakal diwenehake dening alergis.

Tindakan nyegah lan nyengkuyung

Kanggo bocah alergi, aturan sing prasaja ing omah bisa nyegah kondhisi lan supaya ora luwih saka penyakit:

  1. saben dina reresik basah;
  2. sistematis saka ruangan, humidification saka udhara (utamané penting kanggo nindakake iki ing mangsa sing kadhemen, nalika mangsa panas wiwit lan udhara garing banget);
  3. diet karo panganan alergi sing ora dikarepake;
  4. ngganti bantal lan selimut saka wulu lan mudhun saka manuk menyang produk kanthi pangisi sintetik;
  5. nyegah kontak karo kewan.

Pangobatan tamba

cah wadon menehi pil Nalika milih perawatan, wong-wong mau didhasarake ing gejala penyakit - pilihan saka obatan gumantung saka iku.

Kanggo perawatan reaksi alergi, obat antihistamin lan glukokortikoid digunakake: Diazolin , Loratadine , Suprastin , Tavegil , Zyrtek, Zodak, Aleron, Alersin, Flunisolid, Beclomethasone.

Dosis lan jumlah dosis obat gumantung ing umur sabar. Course saka perawatan njupuk saka 5 kanggo 14 dina.

Elinga yen bronchitis, apa alergi utawa virus, ora panyakit kanggo perawatan awak sing cocok. Tansah ngupaya pitulungan sing padha.

Gejala sistem pernapasan dibusak kanthi nggunakake obatan mucolytic ing wangun pil utawa sirup: Mukaltin, Bronholitin, Pertussin, Pectolvan Ivy. Tegese mbantu nggawe sputum luwih cair lan kanthi mangkono nggampangake ekspektoran. Obat-obatan ing grup iki ora diwènèhaké marang bocah-bocah ing umur 3 taun.

Uga efektif yaiku nggunakake obat-obatan sing bakal ngendhokke otot bronkial: Zaditen, Lekrolin, Kromosol, Intal.

Aerosol bronkodilator karo bronchitis lan radhang paru-paru bisa ngatasi serangan batuk - Salbutamol, Hexaprenaline, Fenoterol.

Bebaya saka bronchitis alergi lan komplikasi kasebut dumadi ing kasunyatan yen diagnosa sing rumit amarga jinis penyakit infèksi sing umum.

Obat sing paling sering digunakake minangka obat kanggo ngatasi infèksi kanthi kontak karo alergen. Pangobatan kasebut ora mung ora nggawa asil, nanging uga nggawe kahanan sing kondhisi kanggo transisi penyakit kasebut menyang wangun kronis, lan kanthi gejala kelip-kelip, kesempatan kanggo ngenali kanthi bener penyakit kasebut malah kurang.

Yen sampeyan ngira yen penyakit alergi kasebut, sampeyan kudu ngubungi spesialis kanggo ujian. Bronchitis kasil diobati karo diagnosis awal lan ora ana kontak langsung karo inti pemicu.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.