Kabeh babagan ASIT lan ALT

cah wadon ing lapangan sneezes Alergi cukup umum ing donya modern, sing langsung ana hubungane karo kahanan lingkungan ekologi. Reaksi alergi mbutuhake ningkatake kesehatane wong. Sampeyan kudu tansah nggawa kit pertolongan cedhak karo sampeyan lan strictly matesi kabeh kontak karo alergen.

Kaya mengkono rasa ora nyenengake ndadekake sampeyan kepikiran: apa bisa nyingkiri alergi? Ana sawetara cara kanggo nangani penyakit kasebut: immunotherapy khusus lan allergen-autolymphocytotherapy. Coba rinci cara iki.

Apa immunotherapy spesifik alergen?

ASIT minangka cara kanggo ngowahi sensitivitas organisme menyang antigen. Inti saka perawatan kasebut yaiku introduksi saka dandan nambah dosis saka alergen menyang awak. Akibaté, toleran imunologi marang zat sing nyebabake alergi sadurungé. Lan gejala penyakit ilang.

Cara perawatan iki luwih saka satus taun, lan sajrone wektu iku dheweke wis mbuktekake kanthi becik. ASIT ngajar lan nganakake alergen lan mung ing wektu remisi lengkap. Prosedur kasebut menehi asil sing luwih dawa tinimbang terapi antihistamin , sing mung ngilangi gejala alergi.

Carane lan ngendi ASIT dilakokake?

vaksin alergi kanggo asit Immunotherapy spesifik alergen mung tumindak marang alergen sing tumrap sel khusus (antibodi) - immunoglobulin E (IgE) wis kawangun ing getih. Nalika alergen dicelupake ing dosis cilik, tinimbang IgE, IgG wiwit diprodhuksi (mblokir antibodi kasebut tanpa nyebabake gejala patologis saka penyakit kasebut).

Kanggo perawatan nggunakake vaksin alergi - tamba sing ngandung allergen dianggep.

Sadurunge miwiti terapi, pasien kudu ngalami pemeriksaan lengkap. Iki kalebu getih, cipratan, ECG, spirometri lan tes alergi kanthi scarification (kulit). Adhedhasar data, dokter milih jenis vaksin, dosis lan kualitas administrasi.

Padha tumindak ASIT asring ing kahanan poliklinik. Nanging, saenipun, sampeyan kudu milih rumah sakit, amarga sing sabar kudu diawasi watara jam.

Obat iki diterbitake ing sawetara cara:

  • lisan - sing sabar njupuk vaksin nang;
  • sublingually ing ilat;
  • percutaneous - solusi disuntikake ing kulit lengen;
  • Intranasal - obat ngubur irung pasien.

Sawise obat disuntik, wong paling sethithik jam ing klinik, supaya minangka akibat saka komplikasi, bantuan diwenehake kanthi cepet.

Indikasi lan contraindications kanggo ASIT

Minangka perawatan apa wae, ana kategori ASIT sing bisa lan ora bisa dianggep.

Indikasi kanggo ASIT:

  • rhinitis alergi, konjungtivitis, asma ringan;
  • ing ngarsane alergen tartamtu (1 utawa 2);
  • ketidakmampuan kanggo matesi kontak karo dheweke;
  • sabaré pasien sabar-sabar kanggo ngobati perawatan.

Contraindications:

  • penyakit sing abot ing organ internal;
  • immunodeficiency;
  • perawatan karo beta-blockers;
  • oncology;
  • Umur nganti 5 taun.

Miturut cons, bisa uga disebabake yen vaksin ora dikembangake kanggo saben wong. Dheweke mung ngandhut alergen sing paling populer.

Yen ing perawatan sabar dadi ngandhut, banjur ASIT kudu ora mandheg. Nanging isih ora perlu kanggo rencana ngandhut karo terapi serius kasebut.

vaksinasi asit Cara perawatan kasedhiya ora mung dening rumah sakit umum, nanging uga dening klinik swasta.

Kanggo 1 vaksin introduksi rega beda-beda gumantung saka 330 p. nganti 4000 p. Biaya kursus lengkap gumantung marang jumlah prosedur: 5700 p .- 43000 p.

Sadurunge milih institusi kesehatan tartamtu, deleng review ing Internet lan takon karo dokter.

Carane nyiyapake ASIT?

Terapi iki ditindakake mung ana hubungane karo sing alergen, kontak karo sing ora mungkin kanggo nyegah. Sadurunge miwiti perawatan, pasien kudu sehat banget. Sawise penyakit virus pungkasan, paling ora 3 minggu kudu dilewati. Uga, sajrone terapi ora mesthi wae vaksinasi dijadwal.

ASIT nalika pollinosis ora dilakoni ing wektu tetanduran ngembang.

Sajrone immunotherapy khusus kanggo alergen, reaksi sisih kerep kedadeyan: lokal lan sistemik. Immunologist nandhani tingkat komplikasi, lan nemtokake manawa bisa terus perawatan.

Efek samping utama:

  • lokal (abang, bengkak, gatal ing situs vaksin alergi);
  • sistemik (nyeri hidung, bersin, kesulitan bernafas, mata berair, bengkak mata, demam, kejutan anafilaksis, angioedema).

Amarga kasunyatan sing nalika efek samping ASIT asring kedadeyan, terapi mbutuhake obat tambahan (antihistamin, NSAIDs, analgesik).

Apa fitur autolymphocytotherapy?

injeksi ALT ALT minangka cara kanggo mbenerake alergi karo limfosit dhewe. Sèl-sèl getih iki diowahi supaya bisa nyegah kabeh reseptor sing sadurunge kena kontak karo alergen. Dadi, awak adaptasi marang zat sing sadurunge nyebabake gejala patologis.

Teknik iki cukup anyar, dipatenake ing taun 1992.

Sawise perawatan, remisi bakal tahan 2 nganti 5 taun. Kadhangkala alergi mèh sirna.

Prinsip ALT

Sadurunge perawatan, pasien ngalami pemeriksaan lengkap, kaya ing kasus ASIT.

Penyakit alergi njupuk getih vena (5-10 ml), saka endi sing mrodhuksi sel darah putih. Sèl getih putih dibersihake kanthi cara tartamtu, diencerake karo uyah lan disuntikake menyang vena. Prosedur iki nyuda kerentanan sistem imun kanggo alergen.

Saklawasé pengobatan luwih saka siji sasi, ing wektu iki, nglampahi babagan 10 suntikan.

Pengobatan iki biasane ditindakake dening pusat-pusat medis pribadi. Cara iki ora mbutuhake pengawetan terus-terusan staf medis, amarga sawetara wektu sawise prosedur, pasien bisa mulih.

Autolymphocytotherapy uga nduweni sawetara cara kanggo ngenalake zat kasebut:

  • intracutaneously;
  • subkutaneously;
  • endonasal.

Spesifik saka introduksi, cara lan dosis dipilih dening imunolog.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.