Kabeh rute transmisi HPV

mol ing pundhak wadon Siji wong asring nguripake kulit ciloko kanggo kutil sing ora resik lan disembuhkan kanthi cara tradisional. Iki minangka kesalahan mbebayani - proliferasi abnormal jaringan epitel nyebabake papillomavirus, akeh galur sing nimbulaké mutasi sel kanggo mbentuk manéka jinis kanker.

Luwih saka 80% populasi donya iku manungsa papillomavirus, tanpa umur utawa ras.

Kanthi nyuda panandhang kekebalan sing cetha, panyakit sing ora aktif dorman saiki bisa uga dirasakake amarga dumadakan ana akeh warts genital ing kulit.

Cara papillomavirus manungsa ditularake - mikroorganisme nyemprotake awak manungsa liwat membran utawa kulit lendhut. Karo penyakit sing ora dikawruhi, ora ditepungi: epitel tetep nduweni wangun sing ora owah.

Yen virus disintunake menyang genom, banjur dokter ndandani wangun patologi sing ganas, sing dianggep minangka kahanan precancerous.

Cacar luwih ing kulit, lara lan cidra suntingan cilik, luwih gampang kanggo papillomavirus kanggo nembus menyang sistem seluler apa wae. Kene sawetara faktor sing kemungkinan kena infeksi mundhak kaping pirang-pirang:

papilloma ing gulu

  • Proteksi antiviral awak ora bisa ngatasi kanthi ngurangi daya tahan awak. Siji wong bisa duwe kondisi kasebut sajrone tenggorokan umum utawa tenggorokan;
  • virus wiwit aktif ngembang ing sel sak dysbacteriosis usus utawa vagina - penyakit iki diiringi dening mundhut mikroflora sing bermanfaat;
  • Papillomas sing paling dhuwur gampang gampang kena infeksi yen wis ana penyakit kelamin ing awak: gonore, trikomoniasis, sifilis, lan liya-liyane;
  • Kembange wae penyakit sing kronis bakal dadi kondhisi kanggo transmisi papillomavirus manungsa;
  • kahanan lan depresi nyuda panyimpenan antiviral manungsa, saéngga patogen bisa gampang nembus menyang sel.

Risiko infeksi karo papillomavirus tambah ing perokok lan wanita sing njupuk kombinasi obat kontrasepsi.

HPV 16 lan 18 jinis: jalur transmisi

Kita uga kudu nyebutake jinis iki loro sing paling mbebayani. Werna warts kelamin ing alat kelamin wanita kudu dadi sinyal kanggo ndeleng dhokter.

Condyloma ing wanita

Condyloma ing wanita

Gejala kasebut minangka karakteristik kondisi precancerous sing disebabake dening papillomavirus manungsa lan tipe 16.

Njupuk membran utawa kulit lendhut, padha nimbulaké mutasi sel maligat, sing ningkatake kanker serviks 50 kali.

Wanita lan wong bisa njupuk papilomavirus jinis apa wae ing salah sawijining cara:

  1. Sexually: during genital, anal, oral sex.
  2. Cara domestik: liwat tutul.
  3. Infeksi bisa nyebabake nalika cukur utawa wabah.

Virus onkogenik sing ditemokake ora mung ana ing wanita - jinis 16 lan 18 saka papillomavirus bisa nimbulaké perkembangan kanker kandel lan / utawa penis ing wong.

Cara seksual

Kanggo ngirim virus sing mbebayani, siji kontak seksual asring cukup: vaginal, lisan, anal.

wanita lan wong ing amben Kanthi probabilitas 70-80%, sumber infeksi punika manungsa, nanging wanita uga bisa dadi distributor saka penyakit kasebut, utamane yen nduweni kutil kelamin ing alat kelamin, mukosa lisan utawa lambe.

Yen massa epiteli kasebut rusak nalika ngobati utawa liwat kiss, kemungkinan transmisi virus kasebut 90%.

Ing homoseksual, tumor jinak utawa ganas dibentuk ing wilayah anal. Pathway papillomavirus iki paling umum: membran mukosa sing rusak lan ciloko kulit cilik sing dadi cara sing gampang kanggo infeksi. Yen salah sawijine mitra mbentuk warts anogenital, malah kondom bisa dadi perlindungan sing ora bisa dipercaya.

Faktor prediksi kanggo penetrasi mikroorganisme patogen menyang awak yaiku:

  1. Terus wiwitan hubungan seksual.
  2. Saliyane owah-owahan pasangan seksual, promiscuity ing sesambetan.
  3. Partner duwe pratandha saka penyakit: warts lan kutil.

Liwat jinis lisan, virus kasebut bisa ditularake liwat macem-macem cacat kulit wanita lan wong. Kajaba iku, risiko infèksi karo jinis oncogenic 16 lan 18 luwih bisa tinimbang cara iki. Sawise multiplication saka mikroorganisme ing membran mukosa saka tutuk, ing wanita lan wong, bisa provoke kanker tenggorokan.

Kanggo ngurangi resiko infeksi, disaranake nggunakake kondom normal ing kasus saka bukkake lan femid (kondom wadon) kanggo kasus cunnilingus.

Boten kados infeksi menular sacara umum, panggunaan kondom boten tansah nglindhungi infeksi kaliyan papillomavirus. Partikel extraselular arang cilik, nanging ora bisa nembus kondom, iku mitos.

kondom ing kanthong celonone Bebaya ana ing area pelokalan kutil lan kutil - sing asring kasebut ing saindhenging pangkal paha, ing ngendi kondom ora kena. Iki ora nyritakake caresses pambuka.

Senajan banget perlindungan saka penyakit iki, wong kudu ora ditolak nganggo kondom: anal, kelamin utawa jinis lisan kanthi kondom nyuda risiko panyebaran patogen papiloma kanthi 70-80%.

Kemungkinan infeksi sacara lisan utawa vaginali cilik, yen pasangan ora duwe patologi njaba. Sanajan salah sijine yaiku penyebab penyakit kasebut, banjur ana ing wangun laten. Mikroorganisme patogen ora aktif lan ora bisa dadi sumber panyebaran papillomavirus manungsa.

Infeksi vertikal

Temtu, penyakit ora hubungane karo gene manungsa, lan ora "diwenehi warisan" ing pangertene biasane, nanging transmisi virus marang bocah bisa.

Sajrone meteng, transmisi virus saka ibu-ke-bocah ora patiya, nanging kasus kaya kasebut diterangake ing literatur medis. Iki bisa dumadi nalika karusakan ing plasenta utawa owah-owahan patologis ing strukture.

wanita hamil Fetus ora mbentuk bronchioles lan alveoli (paru-paru mbukak ing ambegan kapisan), saengga infeksi nyebabake transmisi transplacental, lan papillomatosis pernapasan mulai mbentuk ing janin.

Yen nalika bocah lair, dhèwèké didiagnosis kanthi gangguan pernapasan, sawisé nguji kanggo anané papillomavirus manungsa, perlu kanggo perawatan medis. Sayange, efektifitas terapi kuwi kurang banget, saengga dokter bisa ngobati.

Penting banget kanggo wanita nalika ngatur meteng kanggo lulus tes kanggo ngenali virus lan tumindak perawatan sing cocok.

Kemungkinan infeksi karo mikroorganisme patogen saka anak nalika nglairake. Minangka asil infeksi, bayi nduweni warts genital lan kutil anogenital ing membran lendhut saka rongga lisan lan larynx. Ana uga masalah napas lan ngurangi kekebalan awak.

Nalika neoplasma epitelium ditemokake ing kelamin ibu sing bakal teka, para ahli bedah ginjel nyoba kanggo ngurangi risiko nginfeksi bocah nalika ngilangake alam. Ing kasus iki, wong wadon dianjurake kanggo duwe bagean cesarean. Kemungkinan transmisi ana uga karo bayi sing lair, nanging luwih murah.

Penyusuan minangka salah sawijining cara kanggo ngirimake papillomavirus manungsa saka ibu menyang bocah cilik lan ngembangake papillomatosis ambegan.

Panularan virus kasebut

Nalika ndandani papillomavirus ing manungsa, mungkin kanthi probabilitas 85-90% kanggo nerangake yen penyakit kasebut ditularake ing cara kluwarga kanggo kabeh anggota kulawargane. Carane infeksi ing omah:

sinetron ing andhuk

  • ing ngarsane lesi ing patologi kulit ana nalika nggunakake umum saka andhuk, sprei, kosmetik, sabun, washcloth;
  • lali bisa kena infèksi kanthi nggunakake pasugatan sing padha utawa sikat sepatu kanthi operator penyakit kasebut;
  • ngagem wong sing lara banjur nambah risiko nularake virus. Yen sampeyan nganggo pakaian jero wong sing kena infeksi, kamungkinan infeksi mundhak sacara dramatis;
  • infèksi sing asring kerep ana nalika cukur utawa nyebarake wilayah bikini. Kanthi sengaja bisa ngrusak kutil utawa wabah genital, wong bisa nyebabake perkembangan neoplasma epiteli ing situs jejer.

Carane aku bisa njaluk virus ing panggonan umum:

  • nalika ngunjungi bathi, sauna, blumbang, angel banget kena infeksi virus, amarga kontak awak perlu. Nanging ora mungkin kanggo ngilangi pilihan kasebut;
  • Kerep manjaten bisa nimbulaké panyebaran virus ing kasus microcracks ing epithelium ndhuwur.

Apa jalur panularan virus?

transfusi getih

  1. Literatur medis ngandharake kasus infeksi papillomavirus manungsa nalika transfusi getih donor.
  2. Nalika nglakokake operasi kanggo ngilangi kutil genital, dokter lan perawat bisa ngalang-alangi partikel virus, sing wiwit aktif berkembang biak ing membran lendhut saka rongga irung.
  3. Sterilisasi miskin instrumen manicure ing salon kecantikan bisa nimbulake infeksi klien.

Supaya virus papilloma gagal nglebetake awak, perlu njupuk ati-ati nalika ngunjungi papan-papan umum, dadi setya marang salah siji pasangan lan kanggo ngurus gaya urip sehat.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.