Godhong Autopsy

godhok struktur Ing furuncle yaiku lara purulent-inflamasi ing folikel rambut sing ana ing kulit. Penyebab penyakit kasebut yaiku Staphylococcus aureus.

Suppuration saka jaringan alus saka kulit wiwit amarga kontaminasi, scratching utawa sweating gedhe banget.

Perkembangan penyakit nyumbang kanggo ngurangi sistem kekebalan awak lan ngurangi proses metabolisme.

Penyakit iki ditepungi kanthi bengkak, abang kulit lan pembentukan infiltrasi purulen. Cara utama perawatan yaiku diseksi bedah saka terapi abses lan antibiotik.

Apa bebaya awak bisul?

Akèh komplikasi saka peradangan kulit sing muntahake gegandhèngan karo upaya pasien supaya bisa sembrono lan perawatan wutah sabar kanggo pitulungan medical sing mumpuni. Akibaté, konsekwensi ing ngisor iki kawangun:

  • Selulitis nyebar inflamasi jaringan sing alus, sing mbutuhake intervensi bedah luwih serius. Patologi iki kalebu kategori kahanan darurat. Operasi iki biasane dileksanakake ing general anesthesia.
  • Penyebaran infeksi menyang jaringan toko. Ananging ana bebaya kanggo urip pasien sing ana ing sirah lan gulu. Ing kasus kasebut, pambuka utawa pamecahan saka abscess bisa nyebabake penetrasi mikroorganisme patologis menyang lapisan otak, sing dipateni karo pati.
  •   Sepsis, penyakit infèksius sing abot banget. Ing wektu sing padha, staphylococcus nglebokake aliran getih pasien, sing nyebabake pembentukan pirang-pirang foci liwat awak. Senadyan kabeh prestasi pangobatan modern, prognosis kanggo sepsis biasane negatif amarga kemungkinan dhuwur saka kematian pasien.

operasi Given akibat serius saka perawatan dhokter, dokter nyaranake pas wektune ngupaya bantuan khusus. Pembedahan bedah saka abses iku prosedur prasaja sing tahan watara 15 menit lan dileksanakake miturut anestesi lokal.

Godhok bisa disembuh kanthi bantuan bukaan radikal isine. Lan nindakake manipulasi kasebut ing rumah sakit medis mbusak infeksi kasebut saka fokus utami kanggo sistem sirkulasi manungsa.

Apa bisa ilang tanpa mbukak

Sawetara ulkus bisa mbukak sacara spontan. Sawise iki teka pemulihan. Ngarepake asil kasebut banget mbebayani. Wektu wae, infèksi bisa nembus menyang jaringan sing adoh lan nyebabake komplikasi sing abot.

Ahli bedah nunjukake yen inflamasi purulent jaringan alus tansah mbutuhake bedhah bedah fokus patologis lan ngeculake massa purulent.

Apa sing bisa diobati ulcer sadurunge mbukak?

jar saka ichthyol salep Pangobatan boils ing tahap wiwitan ditujukan kanggo nyepetake proses pembentukan lan pambukaan abses. Kanggo iki, para ahli nyaranake ngobati ulcer karo ointment kaya:

  • Salep Vishnevsky. Iki minangka obat sing paling umum lan murah sing nyepetake aliran getih menyang abses. Akibaté, istilah kanggo pambentukan fase infiltratif lan purulen saka godhonge wis cendhak.
  • Salep Ichthyol minangka obat nalika dienggo topikal lan duweni efek disinfektan, bactericidal lan analgesic. Kajaba iku, ichthyol nyumbang kanggo pemugaran kanthi cepet kulit rusak.

Pasien sadurunge operasi nglakoni perawatan antiseptik saka rusak purul nggunakake obat ing ngisor iki:

  • Tetracycline salep . Obat iki ngandhut antibiotik sing ngancurake mikroorganisme patologis. Salep diwenehake karo lapisan tipis lan dilapisi karo gaun kasa steril.
  • Salep Sintomisin. Agen farmasi nduweni aksi antibakteri. Alat iki kanthi nggunakake sing dawa bisa dadi adoh tumrap zat aktif (chloramphenicol).
  • Levomikol . Iki minangka obat kombinasi sing nduweni efek antibakteri lan ngrangsang pemugaran kulit rusak.
  • Bactroban. Ointment ngrusak kabeh jenis mikroorganisme. Ing kasus iki, tamba ora ana contraindications lan efek samping sing absen.
  • Baneotsin . Liniment iki nduweni komposisi rong jinis antibiotik. Bisa ditrapake kanggo wektu sing dawa.
  • Oflokain. Piranti kasebut sacara aktif nglawan microflora patologis, anesthetizes abses lan ngilangi busung inflamasi. Contraindication mung dianggep minangka reaksi alergi pasien saka nglokain.

Carane ngerti yen perlu mbukak furuncle?

godhok kuping lan irung Pembedahan bedah saka abses ditindakake sawisé ditemokake gejala kasebut:

  • Tambah ing ukuran jaringan abuh nganti garis tengah 4-5 cm;
  • ing ngarsane kompatibilitas nglarani lapisan subkutan;
  • pratandha saka mabuk ing wangun demam, sirah lan malaise umum;
  • nyeri sing landhep ing kulit sing resik.

Apa bisa diolah kanthi bebas sadurunge bukaan radikal godhog?

Yen wong ora duwe akses menyang fasilitas medis, banjur kudu ngobati kulit abses lan kulit sing disinfektan telung dina. Sampeyan bisa dadi 70% etil alkohol, 2% alkohol salisilat, solusi hijau ijo (ijo) utawa iodine. Ing sawetara kasus, pasien kudu ngolah ointment Vishnevsky utawa ichthyol kanthi furuncle.

Sawise deteksi abses, spesialis strictly prohibit squeezing metu utawa mbukak awak isi lan nglamar bandage warming, awit padha bisa ngrangsang panyebaran infeksi.

Carane nangani permukaan tatu sawise mbukak godhok?

salvage salep Sawise pembesaran bedhil utawa spontan saka abses, perlu kanggo ngobati permukaan tatu kanthi salep panyembuhan:

  • Seng salep . Isine zink oksida lan petrolatum. Bahan kasebut garing lan disinfect kulit rusak.
  • Solcoseryl . Salep iki ngrangsang pembagian sel epidermis lan penyembuhan luka. Sawise nglebokake tamba menyang permukaan tatu, sawijining film digawé sing njaga medan operatif saka bakteri pathogen.
  • Rescuer, sing dianggep minangka agen antiseptik lan obat sing paling kuat. Tumindak kasebut adhedhasar bahan tanduran.

Pinten tatu kasebut sembuh sawise pembesaran bedhil?

copot ing tangan Wektu periode pemulihan gumantung saka lokalisasi abses, ukuran lan ketepatan perawatan medis. Sebagian besar operasi kasebut diakhiri karo pembentukan saluran. Strip karet utawa tubule iki nyebabake sakabehane tatu saka massa purulen.

Sawise operasi, pasien kudu teka menyang ahli bedah saben dina kanggo pemeriksaan rutin lan ngumbah kulit sing dioperasikake.

Sajrone kunjungan kasebut, spesialis ngresiki lumahing tatu kanthi solusi antiseptik sing kuwat, sing kudu dipanaskan ing suhu kamar.

Saluran dibusak dening ahli bedah kanggo 3-4 dina sawise intervensi radikal. Pasien bisa nindakake prosedur kasebut kanthi bebas kanthi nggunakake tweezers steril. Sawise kuwi, area incision kudu ditutup kanthi steril.

Perhatian khusus mbutuhake pemugaran integritas kulit ing sirah lan gulu. Ing kasus kasebut, para dokter kerep nyambut gawe layanane para bedah plastik sing nglakoni jahitan kosmetik kulit sing mbukak.

Wektu rehabilitasi pasien bisa sawetara sasi. Sakwise pembesaran bedhug lan evakuasi massa purulent, permukaan luka ditutupi patina abu-abu. Secara bertahap, garis incision dipenuhi serat kolagen, sing dadi basis kanggo pambentukan kulit anyar.

Apa sing kudu dilakoni yen suhu wungu sawise mbukak godhok?

thermometer Tiba-tiba ing suhu awak nuduhake perkembangan saka komplikasi panyakit nalika suppuration nyebar menyang jaringan alus sing cedhak.

Proses kuwi minangka alasan kanggo rawat inap langsung pasien.

Ing kasus iki, hyperthermia minangka gejala phlegmon (inflamasi inflamasi jaringan alus). Perawatan karo iki dilakoni kanthi darurat.

Nyegah komplikasi pascaoperasi sawise mbukak ulkus

Kanggo nyegah panyebaran infeksi saka godhog bisa dadi cara kasebut:

  • perawatan bedah kanthi lengkap lan lengkap kanggo pasien;
  • janjian saka antibiotik spektrum antawis babagan postoperatif;
  • sabar karo aturan asepsis lan antisepsis sajrone periode rehabilitasi;
  • sabar nampa obat obah imunostimulasi;
  • nyegah hipotermia lan kontaminasi kulit.

Prognosis saka penyakit

Penyakit iki nduweni prognosis positif. Iki tundhuk marang pembedahan bedhil ing sadhuwure ing rumah sakit kesehatan. Pati sing bersekutu digandhengake karo perawatan awak saka godhok. Angin ulcers ing endhas lan gulu asring pungkasane diwiwiti kanthi nambani staphylococcus menyang sistem sirkulasi lan jaringan otak.

Pengecualian yaiku pembentukan pirang-pirang ulkus ( furunculosis ). Ing kasus kasebut, pasien bakal mbutuhake perawatan jangka panjang ing rumah sakit.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.