Candida vulvovaginitis

Kursi gynecological pink Candida vulvovaginitis utawa candidiasis genital minangka penyakit saka saluran genital wadon sing nyebabake membran mukus saka vagina lan vulva. Penyebab utama patologi yaiku pertumbuhan jamur saka Candida genus, sing ana ing sangisore pengaruh saka macem-macem alasan.

Gambar klinis

Candida vulvovaginitis didiagnosis nalika tandha inflamasi katon ing pemeriksaan organ genital njaba lan ing jero vagina. Iki nuduhake perkembangan sing signifikan saka jamur sing kaya ragi lan mbutuhake janjian terapi sing kuwasa. Ing kasus inflammation, vulvar candida vulvitis kalebu mung organ genital eksternal lan paling njaba penyebab patologi iki, kayata kesehatan ora cukup lan karusakan mekanis.

Yen proses inflamasi ditrapake mung ing membran mukosa saka vagina, banjur kita ngomong babagan vaginitis . Penyebab lokal lan umum uga nimbulaké faktor vaginitis candidal , sing paling kerep diantarani nyuda panyimpenan sistem kekebalan. Nanging, kekuwatan pasukan protèktif uga bisa dipicu déning faktor-faktor sing gedhé.

Candida vulvovaginitis dipérang dadi pirang-pirang jinis. Iki kalebu candidiasis, inflammation akut, lan candidiasis berulang. Gejala penyakit gumantung saka wangun penyakit kasebut.

Vulvovaginitis akut

Ing resepsi ing gynecologist Wujud penyakit iki ditepungi kanthi gejala sing diucapake. Pasien sing nggunakake gynecologist, utamané ngelekake sawetara gejala karakteristik:

  • On discharge vaginal, ing struktur, padha kaya massa curd. Rahasia sing disekresi cukup gedhe lan iki ndadékaké iritasi saluran genital lan organ njaba.
  • Penyakit iki diiringi gatal parah lan kobong. Iritasi nimbulaké scratching kulit lan membran mukus.
  • Amarga prosès peradangan sing disebutake, kontak seksual nyebabake rasa nyeri.
  • Asring dicatet mambu sourish.

Yen ditemokake ing membran lendir lan rashes kulit katon, ing wangun padha padha karo umpluk cilik. Uga dicethakaké hyperemia lan ditandhani bengkak saka tembok vagina, cilik lan gedhe labia. Wektu fase akut vulvovaginitis kira-kira rong sasi. Yen ing wektu iki penyakit ora mari, banjur bakal dadi kronis.

Wangun kronis

doc2 Wangun ambegan penyakit kasebut katon nalika penyakit luwih saka rong sasi. Gejala sing ditulis ing volume cilik, lan ing paling kasus ora ana. Discharge whitish, less normal. Salah siji saka gejala sing paling gigih yaiku gatal, bisa uga permanen lan mesti. Ing pemeriksaa, gynecologist mbayar manungsa waé ing atrofi jaringan vagina, yaiku, kanggo nyenyet. Infiltrasi lan discharge putih bisa uga.

Calon

Ing wangun iki, ora ana manifèstensi subyektif saka penyakit kasebut, nalika ditemoni saka vagina, kondisi kasebut ana ing jeroning normal. Nanging ing wektu sing padha, beda-beda ing analisis smear bakal dideteksi. Yen pasien ora nguwatake exacerbations saka thrush, banjur biasane Candida ora diobati karo obat-obatan. Kandidiasis asimtomatik dideteksi meh 20% wanita ing umur reproduksi.

Status calon minangka indikasi peningkatan kekebalan lan prophylactic sadurunge rencana perencanaan. Sajrone meteng, sistem kekebalan awak mudhun lan bocah-bocah wadon luwih cenderung duwe gejala sariawan.

Diagnostik

Candida vulvovaginitis wis didiagnosis ing basis pemeriksa, lan dikonfirmasi sawise diagnosa laboratorium saka smear. Sampeyan uga perlu kanggo ngliwati tes kanggo penyakit sing ditularake seksual, amarga thrush asring diterusake karo infèksi liya.

Prinsip umum perawatan

Kursi diagnostik modern Perawatan vulvovaginal candidiasis mbutuhake pendekatan terpadu. Aja ngandel iklan lan pengarep-arep yen tablet siji bisa ngatasi masalah lan ngilangi kabeh gejala ing sedina. Pancen, sawise njupuk obat sing kuwat, manifestasi eksternal vulvovaginitis ilang, nanging ora ateges sampeyan ngilangi sariawan.

Punika mbuktèkaké yèn ing kawitan katon saka inflammation akut sing disebabake dening jamur, cukup kanggo ngalami perawatan perawatan sing dipilih kanggo sawetara dina lan ora ana maneh exacerbations saka penyakit. Penting ing wektu iki uga nggunakake therapy fortifying lan kanggo mangerteni yen ana penyakit saka saluran gastrointestinal.

Kandhungan vulvovaginitis candida luwih angel kanggo nambani. Kanggo ngatasi penyakit ing tahap iki, kadhangkala perlu ngalami diagnosis lengkap lan ngrawat kabeh penyakit sing umum lan ginekologi. Uga dawa perawatan karo obat antipungal uga perlu.

Pangobatan tamba

Pangobatan tamba kasusun saka panggunaan obat-obatan lokal lan sistemik. Gunakake tablet, kapsul, supositoria. Nalika patogen spesifik diidentifikasi, perawatan antibakteri dibutuhake gumantung jinis patogen sing diidentifikasi. Candida colpitis lan vulvovaginitis dianggep karo agen antipung lokal, kalebu:

Lilin vagina Bentuk tamba, dosis lan durasi kasebut dipilih dening dokter. Biasane, krim diwenehake kanggo vulvitis lan vulvovaginitis tanpa rumit kanthi deteksi awal penyakit. Yen penyakit kasebut ditindakake kanthi cepet lan kanthi gejala kasebut, perlu nggunakake sarana lokal lan umum. Miturut obat-obat antijamur kanthi efek sistemik ing awak yaiku Fluconazole , tablet Ketoconazole.

Tahap perawatan sing penting uga kanggo ningkatake karya imunitas, sing bisa digayuh kanthi bantuan agen imunomodulator lan komplek multivitamin.

Sajrone perawatan, sampeyan kudu nuruti saran umum:

  • Sampeyan perlu mirsani perdamaian seksual. Ya, mesthine ora ana kontak seksual ing kabeh therapy.
  • Pangobatan bebarengan karo pasangan seksual perlu.
  • Sadurunge nglamar krim utawa nggunakake lilin iku perlu kanggo ngumbah. Paling apik kanggo nggunakake decoctions iki saka tanduran anti-inflamasi.
  • Ing parallel karo perawatan utama, perlu kanggo nambah microflora saluran usus, sing probiotik bisa digunakake.
  • Sawise perawatan, perlu kanggo ngobati tes, bakal ngidini kanggo ngadili efektifitas therapy.

Obat-obatan kanggo perawatan sariawan nalika meteng diukur kanthi bener dening dokter. Sawetara pengobatan antipung bisa duweni efek negatif ing janin, lan mulane ora dianjurake kanggo nggunakake.

Prevention saka vulvovaginal candidiasis dianggep sanitasi konstan saka organ kelamin, ngarsane siji partner seksual, perawatan pas wektune umum lan penyakit ginekologi.

Candida vaginitis

Candida vaginitis utawa colpitis didiagnosa nalika manifestasi saka aktivitas penting saka jamur kaya jamur mung nandhang lining ing vagina.

Maca ...
Candida vulvitis
Diagnostik dening foto

Vulvitis minangka owah-owahan inflamasi sing mung bisa ngubengi kelamin njaba, yaiku, labia gedhe lan cilik. Manifestasi penyakit kalebu:

Maca ...