Warts lan mol

Lymphangioma ing bocah-bocah
limfangioma ing bocah

Lymphangioma minangka penyakit langka. Wis ditetepake yen 10% kabeh tumor sing kedadeyan ing bocah-bocah. Iki minangka neoplasma sing ngembang saka pembuluh limfatik. Miturut ilmuwan, tatanan kasebut dumadi ing sasi kapindho embrio. Nanging, kedadeyan ing tahap perkembangan intrauterine iku ora bisa diakoni.

Maca ...
Hemangiomas ing bayi anyar
speck ing bathuk

Hemangioma bayi (hemangioma bayi) iku tumor jinis sing kasusun saka sel endotel. Jenis birthmark iki ditemokake watara 4% bayi. Wong kasebut kawangun dening pembuluh getih sing durung berkembang sing bisa tuwuh kanthi cepet. Hemangiomas bisa dadi entheng, yaiku, ing lapisan ndhuwur kulit, utawa luwih jero. Hemangioma dangkal ing tataran awal nduweni werna abang sing cerah lan biasane munggah ing ndhuwur permukaan kulit. Hemangiomas jero ditondoi kanthi werna abu-abu utawa biru.

Maca ...
Dysplastic nevus

Nevus dysplastic iku jinis kapisah saka nevus pigmented. Iki minangka wujud transisi saka mole menyang melanoma. Kajaba iku, resiko degenerasi tumor sajrone urip pasien cedhak 100%. Pathologi diwenehi warisan. Sing nyedhaki derajat kekeluargaan, luwih cenderung katon. Cara khusus kanggo urip lan kontrol sing waspada dibutuhake, lan ing pratandha pisanan transformasi - bedhah.

Maca ...
Angiomas ing kulit nalika diwasa
skema penyisihan angioma

Angioma minangka jeneng umum kanggo limfatic benang (lymphangioma) lan etiologi vaskular (hemangioma). Para panaliti ngubungake pertumbuhan tissue iki dadi penengah antara tumor lan malformasi bawaan. Kanthi hemangiomas cilik ing kulit, ing kasus-kasus sing paling umum, prognosis apik. Yen ana sawetara tumor utawa ukuran sing gedhe, perawatan kasebut bisa ditundha. Sampeyan uga bisa mbentuk reaksi tumor ing situs kasebut wis dibusak.

Maca ...
Tipe onkogenik HPV
colposcopy

HPV yaiku penyakit virus sing ngirimake keuntungan liwat hubungan sing erat antarane wong lanang lan wong wadon. Kanggo wektu sing suwe, virus kasebut dianggep ora ana bebaya kanggo manungsa nganti ditemokake ing spesimen histologis jaringan serviks sing kena penyakit kanker. Ana sawetara jinis HPV, gumantung marang tingkat bebaya kanggo manungsa. Tipe onkogenik HPV minangka infeksi umum ing antarane populasi aktif. Iku mung arang tumuju marang kanker. Nanging HPV bisa uga kudu diobati nganggo kabeh cara sing kasedhiya: laser, papiloma kimia, lenga lan lilin sing diwenehake dening dokter.

Maca ...
Pigmen nevus
gedhe pigment nevus

Alasan kanggo pambentukan nevi ora bisa dimangerteni. Dikenal menawa melanin disimpen ing sel kanthi jumlah sing ditetepake kanthi tegas. Mulane, ana pendapat yen nalika proses transfer pigmen diganggu, akumulasi nevocytes - sel kanthi isi - formulir ing sawijining wilayah. Wong ngarani moles. Wangun lan werna gumantung marang ambane nevocytes lan jumlah melanin ing wong kasebut.

Maca ...