Chlorhexidine

Analog

Tampilan umum Ora ana analogue lengkap. Ing sawetara kasus, Miramistin bisa digunakake minangka pasangan, pirsani tabel beda .

Rega

, 15 р. Rata-rata rega online * , 15 p.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

chlorgexidin Digluconate klorheksidine minangka antiseptik. Ing konsentrasi 0,05%, efek bakteriostatik ing bakteri gram positif lan gram negatif. Nalika ditandhai 10 menit efektif marang jamur saka genus Candida, dermatophytes lan trichophyton. Ing konsentrasi 0.1% mbunuh virus.

Kasedhiya ing wangun solusi kanggo njaba saka botol kaca lan polimer kanthi volume 100 ml. Katon kaya cairan sing ora ana werna utawa rada kuning, ora ana ambu.

Indikasi

Solusi klorheksidine digunakake kanggo:

  • perawatan lan panyegah penyakit, pangembangan kang ana ing tumindak mikroorganisme sing sensitif marang tamba;
  • sterilisasi instrumen medis ing suhu +70 derajat;
  • perawatan ciloko kulit lan membran mukus (wounds, burns, etc).

Dosis lan administrasi

dd6 Kanggo nyegah infeksi minangka asil saka sanggama sing ora dilindhungi, solusi chlorhexidine 0,05% digunakake ing rong jam sawise kontak. Wong sing diwenehi 2-3 ml saka tamba ing uretra, lan wanita - 1-2 ml ing uretra lan vagina. Tambahan, solusi kasebut ditindakake perawatan kulit ing pubis, kelamin lan paha njero. Kanggo ngoptimalake efektivitas tamba kasebut, rong jam sawise diwenehi pengobatan kasebut kudu ngendhaleni urine.

Elinga yen ora kaya Miramistin, Chlorhexidine ing konsentrasi 0,05% ora nduweni aktivitas antivirus sing cukup lan ora bisa nglindhungi tumrap panyakit tartamtu, kamiripan ing kene .

Ing urethritis, urethroprostatitis lan proses peradangan liyane ing saluran kemih, 2-3 ml digluconate chlorhexidine, 0,05% disuntikake menyang saluran urine 1-2 kali dina. Obat iki digunakake kanggo 10 dina saben dina liyane.

Mungkin gargling, instruksi rinci ing kene .

Kanggo nyegah infeksi sawise operasi dental lan operasi ing organ ENT, solusi chlorhexidine 0,05% digunakake kanggo mbilas lan ngilekake banyu 2-3 kali dina.

Kanggo ngobati wilayah sing rusak ing kulit, kalebu wounds lan lara, kanthi bantuan irigasi lan aplikasi sing digawa 2-3 kali dina. Aplikasi dileksanakake ing 1-2 menit.

Kanggo ngencerake 20% klorheksidine digluconate menyang konsentrasi 0,05%, njupuk 2,5 ml saka solusi sing dikonsentrasi lan munggah karo banyu sulingan utawa steril kanggo injeksi menyang 1 liter titik.

Preparation saka solusi bisa mung ing kondisi aseptik. Solusi banyu kudu disterilake setengah jam ing suhu 116 derajat. Sterilisasi kanthi nggunakake radiasi ionisasi dilarang.

Contraindications

Chlorhexidine 0.05% ora bisa digunakake:

  • kanggo perawatan pasien karo dermatitis;
  • kanggo disinfeksi sawise operasi ing sistem saraf pusat lan kanal pendengaran;
  • kanggo perawatan saka penyakit gatra;
  • bebarengan karo antiseptik liyane.

Kanthi ati-ati, tamba kasebut digunakake ing bocah-bocah.

Pregnant lan lactation

Digluconate chlorhexidine bisa diwènèhaké kanggo wanita hamil lan lactating. Punika ditetepake yen tamba ora mengaruhi kesehatan bocah sing durung bayi. Nanging, kanggo ngilangi kabeh risiko, mung nggunakake jangka pendek solusi antiseptik nalika periode ngandhut lan nyusoni.

Overdosis

Yen pandhuane diterusake, overdosis chlorhexidine ora ditepungi. Yen wong sengaja nyulik tamba kasebut, sampeyan kudu langsung ngumbah weteng, nggunakake susu, endhog mentah, gelatin utawa sabun.

Efek sisih

a8d0c78s-960 Kadhangkala minangka asil saka penggunaan klorheksidine digluconate 0,05%, pasien ngembangake efek sisih ngisor saka kulit:

  • pruritus;
  • rash;
  • dermatitis;
  • kulit garing

Kanthi nyilem lan ngilekake banyu ing cangkem kanthi chlorhexidine bisa uga:

  • discoloration of enamel tooth;
  • gangguan rasa;
  • munculé tartar.

Ora ana antidote khusus kanggo chlorhexidine. Yen ana efek samping, perawatan symptomatik ditindakake.

Komposisi lan farmakokinetik

Ing 1 l larutan tamba ing konsentrasi 0,05% ngandhut 0,5 mg klorheksidine bigluconate lan nganti 1000 ml banyu sing disaring utawa sing steril kanggo injeksi.

Obat iki praktis ora digunakke saka saluran gastrointestinal. Yen 300 mg klorheksidine ora sengaja ditelan, konsentrasi puncak zat sajrone plasma getih nganti setengah jam, yaiku 0.206 μg / l. Nganti 90% saka tamba diubengi dening usus lan feces, kurang saka 1% ngilangi ginjal liwat urin.

Interaksi karo bahan liyane

hlorgeksidins1 Digluconate klorheksidine digunakake ing lingkungan netral. Ing pH luwih saka 8 bentuk endapan. Ing banyu sithik, efek bakterisida dikurangi.

Obat iki pharmaceutically kompatibel karo alkalis, sabun, uga colloids, permen arab, carboxymethyl selulosa lan senyawa anionik liyane. Ora dianjurake kanggo nggunakake bebarengan karo yodium.

Solution chlorhexidine kompatibel karo obat kationik - bromida, benzalkonium klorida.

Ing pangaruh etil alkohol, efektivitas kena obat kasebut.

Instruksi khusus

Kanthi cedera sirah kepala, cedera spinalis lan perforasi gendheng, chlorhexidine ngirim ora dilebokake ing permukaan otak lan membran, uga menyang kuping utama.

Yen tamba nandhang mata lendhut, kudu diresiki kanthi banyu resik.

Sing luwih dhuwur suhu, sing luwih kuat obat kasebut dadi. Nanging, ing +100 derajat dekomposisi partial ana.

Yen tamba nemu kain, banjur bleaching kasebut bisa katon coklat bintik-bintik.

Liyane

Umur urip saka tamba ing kemasan asli - 2 taun. Solusi, disiapake kanthi pribadi, sah kanggo 1 minggu.

Nyimpen tamba kasebut kudu ing suhu +1 nganti +25 derajat, nglindhungi kontak kanthi langsung sinar matahari.

Apotik pharmacy tanpa resep.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Aku ketemu karo chlorhexidine sekitar 3 taun kepungkur. Aku dianjurake dening ahli kosmetikku ing salon kecantikan. Aku ora ngerteni apa-apa bab tamba iki, nanging wis mutusake kanggo menehi resiko amarga murah. Sanadyan dheweke ora nulungi aku, aku ora bakal kesel. Saiki aku kerep nggunakake solusi iki sawise epilation. Sampeyan mbiyantu nyegah iritasi - kulit katon ayu, apik, apik karo tutul. Aku uga kadang-kadang chlorhexidine mbantu saka kukul, nanging mung ing tahap awal, nalika lagi lair. Marina, Yaroslavl

Kaki saya akeh banget, nanging ing kantor sampeyan kudu nggoleki sepatu ditutup - iki kodhe kita. Karyawan diwenehake kanggo ngilangke sepatu saka njero klorheksidine. Nalika aku tuku, aku panginten iku ana sawetara kesalahan, amarga tamba katon lan ambune kaya banyu kosong. Nanging, saka sikil ngetokake, dheweke isih mbantu! Ora ana ambu ora nyenengake, ora ana sikil sing dawa. Nggarap nyaman saiki. Ngono, chlorhexidine ora mengaruhi werna lan materi sepatu. Zhenya, Nizhny Novgorod

Sawise aku teka ing farmasi kanggo hidrogen peroksida kanggo ngolah ngeruk jero, lan apoteker menehi saran marang chlorhexidine. Sanalika dheweke mbantu aku kanggo dekontaminasi scratch, iku angel kanggo kula kanggo ngadili, nanging cepet nyeret tanpa masalah. Banjur aku nemokake efek sing katon saka obat iki. Contone, aku nggunakake nalika aku njaluk herpes ing lambe - perih liwat luwih cepet. Aku uga bisa ngomong kanthi bener yen chlorhexidine nang endi wae sekitar 95% nyuda iritasi sawise cukur zona bikini. Ing mangsa panas, iki utamané bener kanggo kita bocah-bocah wadon. Alena, Irkutsk

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.