Alergi kronis ing bocah lan wong diwasa

Alergi kronis minangka jenis reaksi alergi yang terus-terusan dengan gejala kulit, membran mukus, atau saluran pernapasan. Iku ora beda karo munculé remisi, wujud-wujud sing nyata ing wangun sing lembek.

wong wadon nyedakake sapu tangan Ora ana bebaya kanggo urip (yen ana perawatan lan ora ana komplikasi), nanging kualitas urip karo ruam gatal sing permanen, irung sing ireng, rhinitis, watuk, lan wahing godhong akeh sing dikarepake.

Kajaba iku, amarga gejala sing diwenehake, turu diganggu lan pasien perlu ngetrapake gaya urip tartamtu supaya ora ngubungi pemicu lan ora ngewangi sistem kekebalan awak.

Perkara utama sing kudu sampeyan mangerteni yaiku yen mung dokter bisa ngobati alergi kronis, ana akeh nuansa lan pitfalls, saben pasien unik.

Mulane, sampeyan ora kudu nyoba ngrawat dhewe ing kahanan sing angel, sampeyan kudu ngubungi spesialis.

Soko sabar bisa nindakake awake dhewe, babagan artikel iki.

Gejala alergi sing terus-terusan bisa katon ing bagean awak siji utawa digabungake:

  1. rusak saka saluran pernapasan (bronchitis alergi, rhinitis). Gejala penyakit: nyeri irung, mecah mucous discharge, sneezing, watuk, masalah napas, dadi gedhe, sirah;
  2. cacat kulit. Ora ana macem-macem alam, gatal, kulit peeling, abang.

Nalika mbebayani bisa ditularake kanthi keletihan, lemes lan hyperthermia.

Dermatosis alergi kronik

rash ing tangan wong wadon Kelompok iki kalebu penyakit dermatitis atopik, urtikaria, eksim. Penyakit iki mengaruhi lumahing kulit, nyebabake gejala ora nyenengake lan nyebabake gejala sistem saraf.

Dermatitis atopik lan urticaria paling asring dumadi ing umur awal (saka lair). Masalah kasebut kasebut turun temurun lan minangka akibat kontak karo alergen panganan.

Kanggo perawatan wong diwasa lan bocah-bocah sing digunakake antihistamin , hormonal, obat nyeret. Dosis lan durasi administrasi ditemtokake individu.

Saben produk perawatan kulit non-medis uga dianjurake, contone, lipid-repairing balms. Ing sawetara kasus, yen gejala sistem saraf dikabarake lan gangguan turu dicathet, preparasi sedative uga digunakake.

Dermatitis paling kerep dadi akibat kontak kontak karo alergen utawa mangan. Mulane, sampeyan kudu kanthi ati-ati nimbang pilihan produk kasebut:

  • produk perawatan pribadi (toothpaste lan sikat, sabun, sampo, krim lan lenga, popok bayi);
  • bahan kimia kluwarga (pencuci piring, panyaring noda, softeners kain, deterjen dishwashing);
  • dolanan bocah - kudu disertifikasi lan ora ngandhut komponen mbebayani;
  • sandhangan lan sprei (kain wungu lan katun luwih disigar, aja nyaranake wol alami lan pengisi dowo).

Dianjurake yen diet sing ketat ora mung ngilangi panganan alergi, nanging uga nglarang panganan sing angel digest (daging lemak, gorengan lan piring).

Bebaya dermatitis alergi kronis dumadi ing kasunyatan menawa ora ana perawatan sing bener, penyakit kasebut bisa berkembang lan bisa nyebabake pangembangan penyakit liya, infeksi liwat kulit rusak.

Atopic dermatitis, sing diwiwiti ing wiwitan, paling asring dumadi ing wektu 3-5 taun, nalika sistem kekebalan awak bakal luwih apik lan kuwat.

Rhinitis alergi

wong ing lapangan kembang Masalah iki umume umum antarane wong diwasa lan bocah lanang sawise 5 taun. Ing remaja, ana kenaikan signifikan ing persentase kasus.

Alergi karo faktor herediter sing bisa ditindakake kanthi jelas. Kanggo perawatan, nggunakake antihistamin lan immunotherapy alergi-spesifik ditindakake. Kanggo nggampangake kondisi pasien bakal mbantu tips kasebut:

  • nyegah kontak karo alergen;
  • nyandhang perban gauze ing mangsa tetanduran lan jarang ing njaba, utamané ing mangsa panas;
  • ing omah, nyisihake barang-barang sing nglumpukake bledug (dolanan alus, karpet), bantal lan selimut kanthi alam, wol;
  • saben dina cleaning lan airing;
  • bantal bantal lan selimut sing pas wektune;
  • nyegah kontak karo kéwan lan manuk, pasokan pet kanggo nyedhot;
  • pilih kosmetik kasebut kanthi teliti, khususe parfum;
  • njupuk obat sawise menehi dhokter;
  • sawise bali saka dalan kanggo ngumbah bagéan awak (pasuryan, gulu, tangan);
  • ngawasi asor ing kamar.

Merokok lan manggon ing metropolis kanthi hawa sing resik banget nyebabake penyakit, nggawe gejala sing luwih jelas. Saliyane ing kadhemen umum, pembengkakan membran lendhut, sneezing, ana sakit sirah, batuk lan nyeri irung.

Ing kasus sing abot, nalika penyakit alergi kasebut digabung karo kelengkungan septum hidung (30% kasus rhinitis taun), pembedahan bedhah saka cacat kasebut dipigunakake.

Penyakit iki mbebayani amarga perkembangan komplikasi kasebut (tanpa anané perawatan sing tepat): Tabel efek saka rhinitis

  • nyuda rasa ambegan, napsu lan rasa sensitivitas reseptor;
  • pambentukan polip;
  • pancet napas liwat tutuk, nglangi;
  • gangguan tidur;
  • Edema kronis fraught karo nosebleeds;
  • Penyebaran menyang tabung auditory lan sinus njerone bakal dituduhake kanthi mundhut, congestion lan tinnitus, lan nyeri ing dahi.

Cara kanggo nemtokake alergen lan kelompok obat kanggo perawatan

Supaya therapy dadi efektif, perlu kanggo nyegah kontak karo alergen. Pemicu bisa dadi ora bisa ditemokake kanggo wektu sing suwe lan nyebabake exacerbations. Kanggo ngenali panyebab saka reaksi atipikal, gunakake cara ing ngisor iki:

metode tes alergi

  1. tetep diary panganan. Yen sampeyan nyangka sumber alergi ing produk panganan, disaranake kanggo nulis ing panganan sing dipangan lan reaksi kasebut. Ing 2-3 dina kapisan tabel banget miskin lan kasusun saka produk sing paling aman (beras, kefir, daging sapi ternak, terwelu, woh-wohan lan sayuran saka werna pucat). Mulai saka dina kaping 3, sampeyan bisa nambah úa sajian siji (1 produk saben 3 dina). Yen ora ana reaksi atipikal, produk kasebut tetep ana ing menu kasebut, yen diarani ora ditrapake. Sampeyan kudu miwiti karo pangan sing paling mbebayani;
  2. tes alergi:
  • Cara scarifikasi - test kulit, sing ngidini ngevaluasi nganti 20 pemicu kanthi bebarengan. Lumahing kulit diganggu lan alergen dicithak, pengamatan ngungkapake respon sistem kekebalan utawa ora. Ora berlaku nganti 3 taun;
  • prick-tests - cara iki padha karo sing sadurunge karo mung beda sing materi sing digawa ora ing permukaan scratcal, nanging kanthi cara puncture;
  • test aplikasi - kasusun ing nglamar 2 dressing gauze: 1 st karo allergen, 2 nd kontrol, karo uyah. Padha diatasi 30 menit lan dititi priksa;
  1. analisis laboratorium getih - digawa metu karo klompok reagen sing ditemtokake dening dokter, kasusun ing panaliten nomer total immunoglobulin E, nyusun immunogram lan penetapan antibodi spesifik;
  2. tes provokatif - metode diagnostik inpatient, digunakake pungkasan kabeh kanggo penyakit rumit.

getih test processing Ngargahi alergi terus-terusan angel banget amarga saka kamiringan gejala karo kulit utawa penyakit infèksius.

Yen perawatan rhinitis lan batuk karo antivirals, agen antibakteri ora mbiyantu, irung terus diblokir, ora kena sneezing - iki curiga saka pangaruh allergen lan sampeyan kudu ngontak karo alergis, ora ahli terapi.

Alergi gigih mbutuhake perawatan jangka panjang lan ngilangi kabeh faktor risiko. Sistem ngukur terapi bakal adhedhasar obatan antihistamin, lan liyane (hormonal, sedative, absorbents) sing ditugasake miturut kahanan lan gumantung saka gejala, anané utawa ora anané penyakit bebarengan, komplikasi.

Bentuk alergi kronis mbutuhake ketat panuntun dhumateng dirékomendhasi dhokter lan perawatan pas wektune, mung ing kahanan kasebut bisa ngasilake remisi. Kita kudu ora lali babagan owah-owahan gaya urip: diet sehat lan langkah-langkah pencegahan liyane minangka komponen penting saka sistem kanggo ngilangi penyakit.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.