Urticaria kronis, idiopatik, ulang

panggonan ing mburi Urticaria minangka penyakit nyebar alergi, nyebabake kulit sekitar 20% saka populasi total.

Panyakit kasebut dhewe ora mbebayani (kajaba kejut anafilaksis), nanging panyebabe kerep menehi kerusakan ing kabeh awak.

Urticaria dianggep minangka gejala penyakit liyane, kayata infèksi, masalah saluran pencernaan, penyakit rematik lan autoimun, lan uga tumor entheng utawa mbebayani.

Klasifikasi urtikaria kronis

Urtikaria sing wis kedadean diwiwiti ing wanita kaping pindho kaya ing bagean populasi lanang, bocah lan bocah cilik asring nandhang cacat (padha ngalami ruam amarga stress, kejutan nyeri, gangguan kelenjar tiroid).

Etiologi iki ora duwe klasifikasi sing pasti, ana sawetara jinis, gumantung faktor lan mekanisme pembangunan:

  1. gegandhengan karo infeksi. Uga dadi manifestasi inflamasi fokus, infèksi virus ing wangun kronis, sawijining penyakit sing disebabake déning parasit;
  2. sing digandhengake karo infeksi autoimun. Disebabake reaksi alergi kanggo pangan, obat, kadhemen, srengenge, getaran, nyokot serangga;
  3. wangun idiopatik. Diagnosis ditetepake ing kabeh wangun urticaria kronis, sabab ora bisa ditemtokake sawise sawetara langkah diagnostik.

Gejala urticaria idiopatik

Tanda saka wangun penyakit iki beda-beda sethithik saka liyane: urtikaria

  • rash pink, werna kemerahan;
  • munculé blisters cilik karo pinggiran njaba lan cethek njaba;
  • gatal parah;
  • pembengkakan ing wilayah akeh;
  • hyperthermia;
  • kekirangan umum;
  • nggegirisi;
  • sirah;
  • pembengkakan saka membran lendhut saluran pencernaan (bisa nyebabake diare, muntah-muntah lan mual).

Ora perlu manifestasi kabeh gejala, ing kasus paling akeh mung ruam lan gatal sing diamati.

Urtikaria kambuh idiopatik kronis: rincian definisi

Sedhilut babagan spesifik terminologi:

  1. Nemen disebut wangun sing tahan luwih saka 6 minggu;
  2. idiopatik iku adat kanggo nemtokake akeh sing etiologi ora bisa ditemtokake;
  3. wangun ambalan - ruam sing dumadi sacara periodik.

panggonan urtikaria Wangun sing paling abot yaiku urtikaria berulang idiopatik, sing ndadekake ora nyaman nalika periode eksaserbasi.

Penyakit iki ditujukan kanggo nampa wektu remisi paling dawa lan ngurangi rasa ora nyaman.

Diagnosis saka penyakit

Kanggo konfirmasi diagnosis mbedakake jinis sabak jinis liyane, allergens.

Yen, sawise nguji, wutah masalah ora diidentifikasi, konsultasi tambahan saka pakar nggoleki khusus ditunjuk kanggo ngilangi penyakit sistemik sing bisa nimbulaké ruam.

Ing kasus nalika, sawise kabeh langkah sing kadhaptar ing ndhuwur, panyebab durung ditetepake, diagnosis idiopatik wangun kronis urtikaria sing diadopsi.

Diagnosis nalika dhisikan dhisikan menyang dhokter adhedhasar analisis kasebut:

  • tes lan tes alergi ;
  • Deteksi helminth (analisis tekor);
  • urinalysis;
  • tes tes laboratorium (kanggo penyakit venereal, biokimia lan klinis).

Komplikasi nalika ora ana perawatan ing wektu sing tepat

Kadang pasien nglirwakake perawatan kanthi sistematik, ora nganggep reaksi kulit minangka penyakit serius. Nanging yen ora ditangani, urticaria bisa menehi komplikasi kanggo kabeh awak lan nyebabake pangembangan penyakit kaya:

  • rematik arthritis;
  • penyakit celiac;
  • diabetes tipe 1;
  • penyakit toroida;
  • Sindrom Sjogren;
  • lupus erythematosus

Eksaserbasi urtikaria ing bentuk kejutan anafilaksis uga dumadi. Iki minangka reaksi alergi, sing ditemokake ing malfungsi sistem pernafasan (penyempitan bronchi, kesulitan napas) lan penurunan kritis ing tekanan getih. Korban mati-matian, bisa uga kepenak, pingsan lan, kanthi ora nate ngukur sepindah, pati.

Perawatan kanggo urticaria idiopatik

Cara pangobatan utama kanggo ngobati urticaria idiopatik yaiku nggunakake antihistamin . Utamane nuduhake efektifitas obat-obatan generasi pisanan, senadyan akeh efek samping.

Ing tahap awal perawatan, antihistamin non-sedatif generasi kaping kalih lan kaping 3 diwenehake (kajaba ing kasus sing angel). Padha bisa nglawan gejala urticaria (ngredhakaké gatal lan bengkak, ningkatake kualitas turu).

Kanggo mblokir reseptor H1, obat-obat adhedhasar Loratadine , Cetirizine , Fexofenadine , Astemizole digunakake.

Ing kasus sing angel, nalika perjuangan kanthi panyakit iki tahan suwene wektu sing suwe, bisa ditangani kanthi obat-obatan hormonal gugus kortikosteroid (Prednisone, Prednisolone ).

Prosedur fisioterapi uga diterapake sacara sistematis:

  • mbungkus medis;
  • bathi, udan;
  • irradiasi ultraviolet;
  • saiki statis lan faradic.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.