Furunculosis kronis

cah wadon mriksa pasuryan Furunculosis minangka lara racun kulit inflamasi, ing endi proses purulen-inflamasi mengaruhi lapisan jero epidermis lan minangka asil, bekas tatu dibentuk.

Ciri khas saka penyakit iki yaiku pambentukan pirang-pirang ulkus.

Patologi iki duwe dalan sing dawa banget.

Penyebab eksogen

Perkembangan furunculosis difasilitasi dening faktor njaba:

  • ciloko cilik ing kulit, sing mbukak dalan kanggo panyebaran microflora patologis ing lapisan sing luwih jero saka kulit;
  • karusakan kronis ing kulit kanthi sandhangan, sing nyumbang kanggo transisi mikroorganisme kondhisi sing kondhisi menyang bentuk patologis;
  • pembentukan goresan epidermis, sing ditindakake kanthi penyakit dermatologis sing bebarengan (eksim, neurodermatitis lan scabies).

Penyebab endogen

wong mangan kue Pangurangan sistem imunitas minangka faktor predisposisi utama kanggo furunculosis kronis. Luwih cetha saka kemampuan protèktif awak ditonton ing kasus kasebut:

  • hypovitaminosis lan avitaminosis;
  • panyakit saka organ internal sekresi (diabetes mellitus lan obesitas), anemia, patologi sistem gastrointestinal lan syaraf;
  • alkoholisme kronis;
  • hipotermia sing kerep diulang utawa panas banget saka awak.

Tandha penyakit

Elemen patologis utama saka penyakit iki yaiku furuncle. Furunculosis sing diulang ditondoi dening re-formasi saka abses sakwise penyembuhan sing sadurunge.

Gumantung ing keruwetan patologi, furunculosis kambuhan sing kronis dituduhake dening gejala kasebut:

  1. Gelar ringan Pasien bisa ditemokake ana dhadhu lan kulit rada abang. Relapse occurs sepisan saben enem wulan.
  2. Gelar medium. Dokter diagnosa akeh fusi purulent kanthi reaksi peradangan sing abot ing jaringan alus sing ditemoni. Tingkat ambalan 1-2 kali ing enem sasi.
  3. Heavy degree. Sing sabar ngandhut macem-macem lan terus-terusan mbentuk godhong. Kelenjar getah bening daerah nggedhekake lan nglarani ing palpasi. Penyakit iki diiringi hiperthermia, kelemahan umum lan malaise.

Furunculosis foto

Manungsa waé, isi bisa nyenengake.

Diagnosis saka penyakit

operasi Furunculosis kambuh kronis diarani dening ahli bedah. Sawise nemtokake sejarah penyakit, dheweke nglakoni pengawasan visual saka wilayah patologis lan kelase kelenjar getah bening daerah.

Pengukuran kasebut biasane cekap kangge netepake diagnosis awal.

Kanggo diagnosis pungkasan pasien dilakoni langkah-langkah kasebut:

  • analisis laboratorium getih, urin lan feces;
  • gastroscopy - pemeriksaan visual saka organ saluran gastrointestinal;
  • pemeriksaan ultrasonik organ weteng, kelenjar tiroid lan sistem reproduksi;
  • elektrokardiogram;
  • radiografi paru-paru lan sinus hidung.

Kajaba iku, pasien disedhiyakake dening ahli bedah, endocrinologist, dokter THT lan urologist.

Cara utama perawatan

Therapy furunculosis kronis mbutuhake pendekatan terpadu kanggo ngrampungake masalah iki. Pangobatan abses ginjal wis dilakoni ing wilayah kasebut:

  • Immunotherapy Pengaktifan saka kekebalan dianggep minangka basis kanggo perawatan saka wangun furunculosis. Obat sing dipilih saben kanggo saben pasien, gumantung saka tingkat keruwetan lan tataran penyakit. Stimulasi saka kemampuan protèktif tartamtu saka awak, asring kanthi nggunakake introduksi vaksin staphylococcal lan toxoid. Piranti kasebut nyumbang kanggo pangembangan antibodi kanggo pertempuran microflora patologis.
  • Koreksi diet saben dina . Diet pasien kudu sugih ing protein lan serat tetanduran. Sajrone periode iki, dokter nyaranake ngilangi lemak lan karbohidrat saka diet. Bakal nyenengake banget kanggo pasien mangan sayuran lan woh-wohan sing luwih akeh, kayata tambah vitamin lan mikro.
  • Pangobatan lokal . Foci purulent ing tahap infiltrasi kudu dianggep kanthi sarana kanggo ngrangsang pembentukan lan pambukaan furuncle. Kanggo nindakake iki, kulit diubengi antiseptik (70% etil alkohol, ijo lan iodine sing cemerlang). Sawise disinfeksi, lapisan Vishnevsky utawa oli ichthyol ditrapake ing ulcer.

antiseptic girl Ing tahap suppuration lan necrosis, perawatan antiseptik lan terapi antibiotik lokal dianggep minangka cara utama perawatan.

Tahap penyembuhan ditondoi dening pemulihan kulit lan mbutuhake agen sing ngrangsang pertumbuhan lan reproduksi jaringan epitel.

Migunakake antibiotik sistemik

Ing kasus kasebut, pasien luwih disengaja bentuk tablet saka antibiotik, injeksi intramuskular kurang intravena lan intramuskular. Agen antimikroba kudu duwe spektrum sing akurat. Iki bisa dadi penisilin, cephalosporins, macrolides, lan linkosamides.

Asupan asupan antibiotik biasane 7-10 dina. Penekanan nekat saka panggunaan narkoba bakal nimbulaké penyakit kanker utawa pembentukan sensitifitas mikroorganisme menyang antibiotik.

Terapi vitamin

Preparasi vitamin kanggo wangun ulang furunculosis kudu terus dirawat. Sajrone periode iki, awak butuh tambah vitamin C, A, E, PP.

Campur tangan bedah

operasi Sadurunge nindakake manipulasi, area patologis ditemoni kanthi bantuan injeksi lokal anestesi (2% novocaine utawa lidocaine).

Dokter mbukak rongga abses kanthi scalpel. Banjur kulit wis dikumbah nganggo solusi antiseptik. Ing tatu pascaoperasi nginstal saluran. Iki bisa dadi karet utawa tabung.

Perawatan pascaoperasi kanggo abses kabuka kasusun ing ngumbah saben dina bisul dibukak lan ngganti dressing steril. Sambungan dibusak kanggo 4-5 dina.

Komplikasi saka penyakit kasebut

Efek negatif saka furunculosis diamati sawisé tundhuk perawatan bedhah. Komplikasi ing ngisor iki sing diamati:

  • Ora nyenengake kosmetik. Ing sawetara wong, panyakit iki rampung kanthi mbentuk cairan koloid. Pasien kasebut mbutuhake resurfacing laser sakteruse kulit asu.
  • Nyebarake infèksi ing jaringan alus ing toko. Ing kasus kasebut, pasien bisa mbentuk abses (wates-wates ing situs suppuration) utawa cellulitis (lesion inflamasi nyebar).
  • Purbent meningitis, sing dadi konsekuensi saka penetrasi mikroorganisme patologis ing pembuluh lan lymphatic lan getih ing pasuryan lan gulu.
  • Thrombophlebitis minangka inflamasi infèksi saka tembok prau getih.
  • Sepsis, yaiku panyebaran sistemik staphylococcus patogen liwat sistem pasokan getih. Komplikasi iki asring mbalekake.

Tandha pangembangan komplikasi furunculosis dianggep minangka kenaikan suhu awak, tiba-tiba mbongkar kesehatan, tambah edema jaringan alus, lan kelemahan umum.

Nyegah penyakit

wong ngeculake rokok Kanggo nyegah pangembangan purulent-inflamasi ing kulit kanthi nggunakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  • ing produksi panggunaan peralatan pelindung pribadi;
  • supaya ora nganggo sandhangan sing nyenyet lan ora adil;
  • kebersihan pribadi sing ketat;
  • perawatan kulit lan penyakit kelamin ing wektu sing tepat;
  • ngontrol dalan saka penyakit sistemik abot;
  • ngindhari rokok lan penyalahgunaan alkohol sing kuwat;
  • diet lan diet.

Prognosis penyakit

furunculosis ing pasuryan Penyakit iki nduweni ramalan sing relatif nguntungake. Efek Komplek ing awak sing sabar ing waktu nyedhiyakake pemulihan lengkap pasien.

Konsekwensi mung negatif bisa dadi tusukan colloidal, sing dibusak kanthi bantuan operasi plastik minimal invasif.

Komplikasi saka penyakit lan akibat nyebabake sing langka digandhengake karo pengobatan dhokter lan perawatan kanggo pasien kanthi perawatan medhis.

Wangun furunculosis sing dibarengi mbutuhake wong tetep ing kontrol dispenser. Observasi sing komprehensif dening dokter nyedhiyakake kontrol infeksi staph.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.