Bau saka wilayah intim - apa sing kudu dilakoni?

Werna ambu ora enak ing panggonan sing intim ora bisa digandhengake karo kebersihan miskin. Sajrone dina, wanita ngulandara gaya urip aktif - nggarap, ngobahake, dolanan olahraga utawa tugas rumah tangga.

Woman bingung

Mikrofora ing alam vagina mrodhuksi rahasia kanthi ambune sing spesifik, nanging ora repulsif. Muncul mambu tansah digandhengake karo owah-owahan. Supaya bisa nangani manifestation kasebut, perlu kanggo nemtokake alesan sing katon.

Faktor

  • Proses inflamasi organ-organ reproduksi
  • Kurang kasehatan
  • Infeksi vagina dan cervical

woman1 Paling akeh, ambu ora enak saka vagina dumadi amergo proliferasi mikroorganisme asal saka bakteri. Latar mburi iki, ana uga sing discharge karo warna lan mambu sing beda. Konsistensi lan jumlahé uga owah.

Iku luwih angel kanggo nglawan sawetara infeksi vagina yen lagi nemen, saéngga dianjurake kanggo golek dokter ginek menawa gejala kasebut katon. Pangobatan kanthi obat-obatan utawa kanthi saran saka wong liya bisa nyebabake akibat negatif.

Penyebab mikroflora patogen

  • owahan hormonal;
  • nggunakake istilah antimikroba spektrum sing digunakake kanggo jangka panjang;
  • seneng douching ;
  • hubungan seks karo partner kasebut tanpa perlindungan;
  • hipotermia nyebabake inflammation;
  • gaya urip ora aktif, penyalahgunaan alkohol, tepung lan panganan manis;
  • infeksi non-venereal.

1. Candidiasis

utawa thrush - salah sijine penyakit jamur sing paling kerep diwiwiti lan menehi wanita lair. Jamur berkembang cepet ing vagina, nyebabake rasa ora nyenengake. Ing sawetara kasus, sariawan ora bisa diwenehi wektu suwe. Gendheng, kobong, cipratan alus kanthi aroma asam pungent.

Malah ngumbah adoh ora bisa nyimpen wong wadon saka gejala kasebut. Mambu bisa dadi kuat sawise mbulan menstruasi utawa ing wayah esuk. Meh tansah, sajrone sanggama, dadi ora karu kanggo wong wadon, gatel ngalami intensif lan mulai hiperemia aktif (abang).

Candidiasis ing pirang-pirang kasus diobati karo obat sing didol kanthi gratis ing apotek. Kanggo ngilangi penyakit sing liya, perlu ngunjungi ahli gynecologist lan nyumbang smears. Kanggo perawatan candidiasis digunakake dana ing macem-macem formulir - tablet , lilin , ointments lan gel.

2. Vaginosis bakteri

bisnis-wanita-3 Sadurunge, vaginosis bakteri dianggep minangka penyakit - akibat saka infèksi ing vagina. Sawise pirang-pirang studi, patologi iki ora disebabake minangka penyakit bebas. Etiologi vaginosis didhasarake ing panaliten intensif bakteri sing ngganggu mikroflora normal saka vagina. Akibaté, ana ambu ora enak, rasa najis lan rasa ora nyaman ing urip saben dina.

Alasan kanggo munculake spike bakteri ing microflora yaiku sperma lumebu ing vagina, douching, ngganti pasangan seksual, ngagem jeroan lan gawean sintetis (minangka asil saka reaksi alergi), dysbiosis usus, penyakit sistem endokrin, penurunan kekebalan lan infeksi leher rahim.

Ing kasus-kasus sing paling akeh, microflora gumregah mundur kanthi cepet. Nanging kanggo nyepetake proses iki, sampeyan bisa nggunakake probiotik khusus wadon:

Yen vaginosis bakteri diiringi dening penyakit venereal utawa patologi infèksius sing liya, sing dianggep minangka kombinasi.

3. Venereal diseases

! Miturut cara
Tulis ing komentar apa piranti sampeyan digunakake ing kahanan iki kikuk.

Tingkat komplikasi saka panyakit sing ditularake kanthi seksual bisa cukup dhuwur, yen ora ana perawatan sing tepat. Saliyane mambu lan gatal-gatal sing ora karu, wanita nduweni rahasia sugih kanthi werna abu-abu, coklat utawa abu-abu.

Gonorrhea, chlamydia lan syphilis pungkasane ora mung mbeberake sistem reproduksi, nanging uga duweni efek negatif marang organ internal. Yen ana rasa nyeri ing tempe karo ambu ora enak nalika urinasi utawa owah-owahan warna, sampeyan kudu ngubungi venereologist . Ujian lengkap bakal mbantu ngenali agen penyebab, lan antibiotik lan perawatan lengkap kanggo ngilangi penyakit kasebut.

4. Periode sawise haid

Sajrone nguber getih ing wanita, ana produksi hormon aktif lan penolakan lapisan uterine njero, saengga ing wektu iki, kanthi kesehatan ora cukup, mambu sing ora becik bisa metu saka wanita.

Ing wektu iki, yaiku bab utama - kebersihan.

Ing sawetara kasus, ing dina pisanan sawisé haid, ambegan mambu nalika ana panyakit endometrium. Discharge coklat nduwe tampilan reged lan ambu ora enak terus-terusan sing cukup angel kanggo mbusak malah karo bantuan douching. Wong wadon kudu ngunjungi wong gynecologist lan diteliti.

5. Colpit

Owah-owahan inflamasi ing mukosa vagina bisa nimbulaké bau lan gejala liya sing padha karo vaginitis lan vaginosis. Nalika mriksa sekresi liwat smear ing komposisi saka rahasia bisa ditemokake E. coli, Trichomonas lan mikroba liyane, sing mrodhuksi ambu ora enak.

Ing kasus-kasus sing paling umum, bau sing ngandhut bau metu saka wanita sing duwe colpitis lara. Kolpitis minangka kanca sing kerep banget karo wanita ngandhut, mula kudu diobati ing tahap awal kanggo ngilangi risiko infeksi mukosa bayi nalika isih enom.

Perawatan

Yen ambune ora enak kanggo wektu sing suwe lan diiringi gejala liyane, perlu ditangani dening gynecologist .

Dokter nyatake obatan ing basis individu, njupuk gambar klinis, kelompok umur, panyakit kronis utawa anané ngandhut. Miturut indikasi kanggo perawatan inflamasi, terapi bisa ditindakake kanthi permanen ing sangisoré pengawasan personel medis.

Pemanfaatan obat rakyat kanggo ngilangi bau ora nyenengake yen gejala kasebut ora rumit dening infeksi. Yen sampeyan sehat, banjur douking vagina ora dianjurake luwih saka sepisan seminggu. Sampeyan cukup kanggo ngumbah crotch kanthi decoction saka tanduran antiseptik - Hypericum , chamomile utawa celandine .

Nyegah

seneng

  1. Kunjungan jadwal ke ginekologi dua kali setahun;
  2. Pengobatan pas wektune kanggo penyakit kelamin lan gynecological;
  3. Proteksi kondom karo owah-owahan ing pasangan seksual sing kerep banget;
  4. Kawigaten intim intim;
  5. Nggunakake bantalan saben dina, yen ora ana reaksi alergi;
  6. Jajanan mangan karo produk asam laktat, panggunaan probiotik;
  7. Penggunaan kosmetik khusus kanggo kesehatan.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.