Tumor ganas (kutil, papiloma)

birthmarks ing mburi bocah wadon Moles ana ing awak saben wong. Paling asring lagi entheng, lan ora nggawa bebaya.

Nanging miturut pengaruh faktor patologis, nevi bisa nyebabake tumor malignant - melanoma. Iki minangka salah sawijining tumor paling cepet ing awak.

Penyakit (utamane ing wangun canggih) angel ditambani. Penting kanggo ngenali gejala mbebayani lan miwiti terapi.

Penyebab keganasan

Sembarang tebu bisa berkembang dadi kanker. Iki mbutuhake cahya gumantung saka faktor sing salaras. Prasyarat dasar:

  • sinar ultraviolet (solar utawa buatan);
  • ing ngarsane sunburn ing sajarah;
  • formasi trauma;
  • anané jinis nevus (komplèks, watesan, biru, melanositik intradermal);
  • akeh mol (luwih saka 50);
  • umur 50 taun;
  • kanker kulit ing sanak keluarga utawa ing pasien sing dheweké kepungkur.

Pratandha saka nevus ganas

Melanoma minangka tumor kanker sing digawé saka melanosit (sel kulit sing ngasilake melanin). Penyakit nyebar liwat awak kanthi aliran getih lan limfa, mula metastase gampang dideteksi ing organ apa wae. Melanoma luwih kerep ditemokake ing blondes kanthi warna biru karo mata biru.

Tumor uga bisa ditemokake ing kulit lan membran mukosa, utawa bisa dileksanakake maneh saka nevus. Mulane, sampeyan kudu mriksa awak kanthi periodik.

Foto moles lan kutil ganas

Manungsa waé, isi bisa nyenengake.

Ana sawetara gejala sing trep kanggo:

pratandha melanoma

  • ngowahi kontur saka nevus - ukurane bisa nambah, pinggir dadi kabur, kabur, ora merata;
  • owahan werna - darkening, lightening;
  • pembentukan compaction;
  • gatal lan kobong kulit ing area mole;
  • ulceration saka permukaan;
  • bothan kulit saka kulit;
  • getihen saka nevus.

Carane mbedakake mole jambul sing mbebayani?

Yen tandha-tandha sing didhaptar ing ndhuwur biasane cocog karo nevus ganas, mula tandha becik ora luwih aman:

  • mole jambon kanthi simetris, nduweni kontur sing alus, pinggiran sing cetha;
  • kabeh bagéan saka tatanan ana werna;
  • lumahing alus lan malah;
  • nevus ora ngganti ukurane;
  • ora nyebabake rasa ora nyaman.

Yen barang-barang kasebut cocok karo deskripsi pendidikan sampeyan, sampeyan ora kudu sumelang. Yen ora, luwih becik dipercaya diagnosis dhokter.

Apa dokter kudu dikonsultasi yen sampeyan nyangka nevus ganas?

gadis ing dhokter Dermatologist oncologist ngurusi perawatan lan diagnosis tumor ganas ing kulit. Dokter kaya iki ditampa ing klinik swasta lan ing umum (oncologic dispensary utawa skin dispensary). Yen angel nemokake spesialis iki ing kutha sampeyan, sampeyan bisa hubungi oncologist, dermatolog, utawa ahli bedah.

Sing kerep ana sing nyedhaki pakar iku angel: ora ana kupon, utawa rekaman wektu sing salah. Ing kasus iki, sampeyan bisa ngubungi terapis lokal. Saben dhokter bisa nglakoni diagnosis utama penyakit kasebut.

Wangsulan utama ora kanggo nambani kunjungan menyang dhokter!

Carane diagnosis ditindakake nalika kanker kulit dicurigai?

Kaping pisanan, dhokter bakal mriksa gejala sampeyan kanthi rinci. Penting kanggo ngerti suwene owah-owahan wiwit? Carane cepet proses iki? Sepira kerep sampeyan wis keplok ing faktor patologis?

Banjur sampeyan bisa nerusake pengawasan. Cara sing paling penting kanggo ndandani penyakit kulit yaiku dermatoscopy - pemeriksaan nevus karo kaca pembesar utawa dermatoskop khusus. Assessment babagan pandang pendidikan wis dilakoni ing skala ABCDE:

metode pangenalan melanoma

  • A - asimetri,
  • B - pinggiran abot
  • C - Bentenipun bagian mole kanthi werna,
  • D - ukuran nevus luwih saka 6 mm,
  • E - variasi pendidikan.

Kajaba iku, dhokter bisa uga nulis reseptor. Ujian kasebut nduweni risiko tartamtu, wiwit Sajrone cara iki, sampeyan bisa ngrusak tahi lalat, sing nimbulaké pertumbuhan sel kanker.

Diagnosis pungkasan bisa digawe mung sawise eksisi melanoma bebarengan karo jaringan ing sakubenge. Sawise operasi, sampel dikirim menyang laboratorium kanggo analisis histologis. Temtokake tumor rampung lan tingkat pertumbuhane (indeks mitosis). Sampeyan perlu hak nunjuk perawatan luwih lanjut.

CT, MRI lan ultrasonik organ internal ditetepake kanggo ngetutake metastase menyang jaringan, organ, lan kelenjar getah bening.

Perawatan penyakit kasebut

Yen warts utawa papillomas asring dijupuk kanthi bantuan cryodestruction utawa electrocoagulation, mula cara iki ora cocok kanggo nevi ganas. Kemungkinan yen jaringan ora bakal rampung lan sel kanker bakal tetep ing ngisor tatu.

Ing kasus iki, melanoma isih bakal ditepungi ing wektu kasebut, lan bakal luwih angel nambani.

Cara utama ngatasi melanoma yaiku bedah. Jenis operasi, uga perawatan padharan, gumantung ing ngarsane metastasis.

  1. Tahap awal penyakit kasebut (tanpa metastasis).

tahapan melanoma Minangka kanggo ngilangi sing pisanan muncul melanoma, lan kanggo perawatan relapses nggunakake eksisi jaringan kasus-fascial.

Ya bebarengan karo nevus, copot kulit (1-3 cm, gumantung ing panggung proses), kelenjar getah bening, lemak subkutan kanggo otot.

Sawetara ahli bedah seneng mbusak otot lan fascia. Kekurangan banjur dibaleni karo jaringan dhewe utawa sintetik.

  1. Tumor metastatik.

Yen tatanan "sprouted" ing organ liya, operasi kasebut ora cukup. Sampeyan kudu ngetutake kabeh awak kanggo nyegah pertumbuhan metastasis. Kanggo nindakake iki, gunakake radiation, immunotherapy lan kemoterapi:

  • Terapi radiasi - melanoma bereaksi kurang karo perawatan kasebut, amarga ditrapake mung yen pasien wis sacara mutlak nolak operasi kasebut. Utawa ing kombinasi karo jinis terapi liyane. Dosis radiasi total kudu paling sethithik 120 Gy;
  • immunotherapy - pasien ngenalaken analog saka komponen sistem kekebalan awak dhewe. Interferon alpha , interleukin 2, lan antibodi monoklonal (ipilimumab, nivolumab) diwenehake. Preparasi ora tansah ana ing rumah sakit Rusia, nanging perawatan kasebut aktif dilakoni ing luar negeri, utamane ing Israel;
  • Kemoterapi paling efektif nalika nggunakake Imidazolcarboxamide, sing bisa ngiyatake sembarang terapi liya kanthi 20-30%. Agen liyane: carmustine, lomustine, cyclophosphamide.

Pilihan saka therapy ditindakake dening dokter.

Sayange, sanajan perawatan digawe kanthi lengkap, asil ora tansah positif. Malignant melanoma bisa bali sawise sawetara wektu. Mulane, penting banget supaya ora kelangan kapindho, lan miwiti terapi kanthi cepet.

Iku menehi sampeyan luwih kemungkinan kanggo urip dawa lan seneng. Sampeyan uga penting banget kanggo ati-ati karo awakmu. Yen sampeyan wis didiagnosis kanthi melanoma, rampung ngilangi dampak saka kabeh faktor sing saleh. Iki bakal mbantu ngobati penyakit kasebut.

Sepira kerepe diteliti sawise dibusak saka nevus ganas?

Yen remisi wis ana minangka akibat saka perawatan, wong kasebut wiwit manggon kanthi lengkap. Nanging sampeyan isih kudu ngisi dispensary oncologic.

Taun kapisan sawise operasi kunjungan menyang dokter bakal kerep - saben sasi utawa saben waktu. Banjur kurang kerep - 1-2 kaping saben taun. Sampeyan ora bisa ngliwati survey.

Dokter kudu tansah ngawasi keadaan tatu pascaoperasi, kulit paling bening lan kelenjar getah bening. Sampeyan uga perlu kanggo njupuk test kanthi periodik, lan ngalami ujian kanggo mesthekake yen fungsi awak bener.

Ramalan

Tandha prognosis ing nevus ganas yaiku kedalaman karusakan jaringan. Yen mole wis dibusak rampung, lan ora ana metastasis, prognosis apik. Peran penting yaiku umur lan jinis pasien.

Wanita enom luwih bisa ngobati melanoma. Yen penyakit kasebut diwiwiti, kemungkinan kelangsungan urip limang taun kira-kira 10%.

Nambah komentar

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.