Zovirax

Analog

Krim, pil lan tembakan tanpa ngajeni skala

Minangka analog ing sapunika, sampeyan bisa migunakake obat antiviral lan immunomodulator liyane . Sadurunge tuku analog, maca instruksi kasebut.

Rega

, крем: 231 р.; Rata-rata rega online * , krim: 231 p.; tablet: 628 r.

Endi tuku:

Pandhuan kanggo nggunakake

tuba ing sawit Jumlah wong sing keserang saka herpes cukup gedhé. Penyakit iki nyebabake kekebalan awak, lan puncak eksaserbasi dumadi ing mangsa gugur.

Kaping pisanan, kulit ireng, wis diperketat, banjur jerawat cilik katon, lan banjur "kadhemen" rada gedhe. Chickenpox ing bocah cilik disebabake dening virus saka kulawarga sing padha.

Obat-obatan antivirus, kayata Zovirax, wis dadi bukti sing efektif kanggo penyakit kasebut.

Indikasi

Zovirax ditrapake kanggo penyakit kasebut:

  1. Infeksi kulit lan membran mukosa sing disebabake dening virus herpes simplex .
  2. Nyegah infeksi herpes sing ngalami infeksi ing pasien immunodeficient lan wong kanthi kakebalan normal.
  3. Herpes zoster .
  4. Herpes ing babagan kelamin .
  5. Chickenpox.
  6. Nyegah infeksi cytomegalovirus.

Metode aplikasi

konsistensi krim Tablet kudu dijupuk kanthi cepet lan ngombe cairan sing akeh. Mangan ora ngganti bioavailability saka Zovirax lan ora mengaruhi efektifitas obat kasebut.

Kanggo perawatan infèksi sing disebabake dening virus herpes simplex, dosis Zovirax 200 mg. Sampeyan kudu dijupuk saben jam 4, kajaba wektu turu. Kursus standar - 5 dina.

Kanggo nyegah manifestasi infeksi virus herpes ing kondisi imunitas normal Zovirax perlu njupuk 200 mg saben 6 jam. Sampeyan bisa nambah dosis siji nganti 400 mg lan ngurangi jumlah dosis dadi loro.

Ing kasus immunodeficiency, Zovirax bisa diresepake 400 mg nganti 5 kali dina kanggo nyegah penyakit herpes virus.

Kanggo perawatan shingles lan chickenpox, dosis saka obat kasebut yaiku 800 mg kanthi kaping lima. Duration of therapy seminggu.

Dosis kanggo bocah luwih saka 2 taun (ing ngarsane immunodeficiency) padha karo dosis diwasa. Anak-anak ing umur 2 taun paling sering diwenehi setengah dosis.

Kanggo perawatan bocah pox pitik Zovirax diwenehi resep ing dosis ing ngisor iki:

  • nganti 2 taun - 200 mg;
  • saka 2 nganti 6 taun - 400 mg;
  • luwih saka 6 taun - 800mg.

Cara perawatan biasane 5 dina, nanging bisa ditindakake dening dokter sing nekani.

Krim Zovirax dipunginakaken mung topikal. Sampeyan kudu diterapake kaping lima dina kanthi lapisan tipis ing area sing nganggo rashes. Durasi saka perawatan yaiku 4 dina. Krim ora bisa ditrapake ing membran lendhut saka tutuk lan mata, mung bisa ditrapake kanggo kulit.

Contraindications

Kanthi sensitivitas individu kanggo acyclovir, tamba ora bisa digunakake (kabeh formulir).

Tablet ora gampang banget kanggo nggunakake Zovirax kanggo pasien sing ngenani fungsi ginjel utawa dehidrasi.

Pregnancy lactation

zovirax-3 Gunakake nalika meteng bisa mung kanthi rasio dhuwur kanggo ibu / resiko kanggo janin. Nanging, ing studi klinis ora ana efek negatif saka Zovirax ing janin (embriotoxic, teratogenik, mutagenik).

Sawise njupuk tablet Zovirax dening ibu sing nyusoni, konsentrasi zat aktif dideteksi ing getih bayi. Mulane, ngobati tamba nalika nyusoni ora mesthi.

Overdosis

Overdosis ora mungkin. Kanthi keluwihan dosis terapeutik, hemodialisis dibutuhake. Keluwihan berlebihan saka dosis sing disaranake bisa nyebabake gagal ginjel lan manifestasi gangguan neurologis - halusinasi, kejang, kebingungan.

Efek sisih

Nalika nggunakake krim, efek samping kasebut mung ditepungi minangka reaksi alergi sing entheng - gatal, kemerahan, peeling, rasa lokal, kulit garing.

Nalika njupuk tablet Zovirax bisa nyebabake efek samping sistemik:

  • gangguan saluran pepati lan gastrointestinal;
  • rusak saka sistem saraf - pusing, turu, turu, orientasi spasial, halusinasi;
  • anemia, trombositopenia;
  • gagal ginjal, tingkat urea lan bun getih dhuwur;
  • urticaria , pruritus, angioedema , photosensitivity.

Komposisi

Bahan aktif yaiku acyclovir. Sampeyan bisa nyegah reproduksi sel virus, sing ndandani efek antiviral. Acyclovir mung tumindak ing sèl virus, tanpa nyerang sel manungsa. Tablet kasebut ngemot 200 mg acyclovir. Krim digawe kanthi konsentrasi 5%.

Pharmacokinetics

fudge Ing usus, acyclovir diserap mung sebagian. Obat iki asale saka ginjel. Umur setengah urip watara 3 jam. Kanthi fungsi ginjel sing kurang, tingkat ekskresi mundhak, sing mbutuhake panyesuaian dosis. Sawise nyegah lambung, acyclovir dideteksi ing cairan cerebrospinal.

Nalika nggunakake krim Zovirax, ora ana efek sistemik saka obat sing dideteksi.

Fitur aplikasi

  1. Ing kasus penyerapan usus utawa kelainan immunodeficiency, dosis tablet Zovirax dobel.
  2. Kanthi terusan perawatan kanthi acyclovir, munculé galur virus tahan lan ngurangi efektivitas tamba bisa.
  3. Nalika njupuk Zovirax kudu akeh ngombe.
  4. Ing herpes genital, Zovirax ora nglindhungi panyebaran virus seksual.
  5. Zovirax bisa digunakake bebarengan karo obat liya, amarga ora ana interaksi khusus sing wis ditemokake.

Ulasan

(Ninggalake saran sampeyan ing komentar)

Nalika kadhemen muncul ing lip, aku langsung menyang dokter. Rashes ngatingal marang aku kanggo sepisanan lan aku mutusake kanggo nglakoni perawatan lengkap kanggo njaluk nyisihaken mau ing salawas-lawase. Dokter resep sawetara obat, sing aku milih Zovirax, amarga aku dipercaya manufaktur - akeh obat UK sing dhuwur banget. Zovirax mbantu aku. Aku digunakake krim 7 dina lan wiwit banjur herpes wis ora muncul. Irina, Moskow

Herpes narik kawigaten lan tetep nyebabake rasa ora nyaman. Aku mutusake kanggo njaluk nyisihaken dheweke. Dokter dhawuh supaya aku njupuk tablet Zovirax. Aku njupuk wong-wong mau 10 dina, luwih suwe tinimbang dibutuhake, nanging sawise ruam iki ora ngganggu aku. Kajaba iku, aku saiki ngawasi kekebalan awakku supaya ora entuk kambuh. Mikhail, wilayah Tomsk

Sawise aku duwe herpes kelamin, sing terus gatal, perih lan bisa nular kanggo pasangan. Mulane, aku langsung menyang farmasi, ngendi Zovirax ing pil disaranake kanggo kula. Iku ora murah kabeh analog ditampilake, nanging efek worth iku. Ing dina katelu, jumlah letusan ambruk, lan sawise sawetara dina kabeh crusts garing lan ilang. Pengobatan iki cukup cepet lan efektif. Masha, St. Petersburg

* - Rata-rata nilai ing antarane saperangan wong sing ngedol ing wektu ngawasi ora dadi penawaran umum.

Ninggalake saran babagan obat

Email ora bakal diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *
Komentar bakal katon ing kaca sawise ditrapake.